top of page
  • vsomorjai

Pikó András és a mögötte álló, "széleskörű" baloldali szövetség

Pikó András azzal nyitotta kampányát, hogy a legszélesebb körű baloldali szövetséget tudja a háta mögött. Mára azonban lehullott a lepel, hiszen kiderült: ez a szövetség nem mással köttetett, mint Gyurcsány Ferenccel, kiegészülve a megalkuvó momentumosokkal és a Jámbor-féle, erőszakos antifákkal. Pikó András még saját baloldali támogatóit is becsapta. 

Egymást buktatják le a baloldali politikusok azzal kapcsolatban, milyen elvtelen paktumok köttetnek a hatalom megtartása érdekében. Egy, a napokban előkerült hangfelvételen éppen Erőss Gábor alpolgármester ecsetelte azt, hogy


Pikó András egyáltalán nem civil, hanem egy Gyurcsány Ferenc irányítása alatt álló, momentumos politikus.

Hiába ostorozza országos szinten a Momentum a Demokratikus Koalíció vezérét, helyi szinten viszont fülét-farkát behúzva meghunyászkodik előtte. 


Emlékezetes, hogy Gyurcsány többször is járt Pikónál egyeztetésen – vagyis minden bizonnyal eligazítást tartott a józsefvárosi polgármesternek –, Erőss pedig most azt is elárulta, mi lehetett ennek a valódi célja. Mint mondta: Pikó Gyurcsány védelmét élvezi, és ilyen minőségében bármit megtehet a baloldalon, akár azt is, hogy lecseréli az eddig őt támogató szocialistákat a radikális, antifa-rajongó Szikra Mozgalom embereire. 


A saját embereit is becsapta tehát Pikó, nem beszélve a józsefvárosiakról, akiket kiszolgáltatott Gyurcsány Ferenc kénye-kedvének. Mert


ne gondoljuk azt, hogy a DK-vezér csak úgy, bármiféle ellentételezés nélkül állt a polgármester mögé. A védelem árát végül a józsefvárosiakkal fizetteti meg Pikó. 

Comments


Hírek

bottom of page