top of page
  • vsomorjai

Pikó András megoldások helyett az ötletelések és tervezgetések önkormányzatát építette ki

Míg 2019 előtt rohamléptékű kerületfejlesztés zajlott, addig Pikó Andrásék – akiknek fontosabb politikai harc, mint a helyi lakosok képviselete – megragadtak az ötletelgetések szintjén. Az elmúlt öt év aprócska beruházásai is szinte egytől egyig elődei által megkezdett, megörökölt fejlesztések voltak, ám napjainkra ezek is elfogytak. Ha Pikó marad, ezek sem lesznek. 

Bár Pikó András azt hangoztatja, hogy a kerületért dolgozik, ez egyáltalán nem mutatkozik meg a cselekedeteiben.


A beruházásokért való lobbizás helyett politikai csatározássokkal elfoglalt polgármester még azokat az állami fejlesztéseket is akadályozná, amelyeket a kormány finanszírozna a kerületben.


Amivel büszkélkedik – a Déri Miksa utca és a Blaha Lujza tér –, azt mind elődei által elkezdett, költségvetési forrással megtámogatott állapotban örökölte meg.


Ám ezek a lehetőségek is elfogytak, már ebből sem tud merítkezni, ha a következő önkormányzati ciklusra tekintünk. Ezek alapján kimondhatjuk, hogy


Pikó András a fejlesztéseknek nem előmozdítója, hanem gátja.

Számára a fejlesztések kimerülnek a mobilbudik telepítésében, a kutyapiszoárokban és a mikroparknak csúfolt sittes konténerekben, továbbá az ötletelgetésekben és tervezgetésekben.  


Nem volt ez mindig így. A 2009 és 2019 között eltelt években Kocsis Máté és Sára Botond vezetése alatt számos beruházás történt. A teljesség igénye nélkül ide sorolhatjuk a kétszáz térfigyelő kamerát, a közterek – így a Mátyás tér, a Kálvária tér, a Golgota tér, a FiDo tér, a Teleki tér, a Horváth Mihály tér – felújítását, a Teleki téri Piac újjáépítését, egy új óvodát a Százados negyedben, új háziorvosi rendelőket, a Szent Kozma Szakrendelő, az Orczy park és társasházak felújítását. 


Hogy melyik irányba menjen tovább a kerület, a fejlesztések vagy az ötletelgetések és tervezőasztalon ragadt projektek irányába, azt az itt lakóknak kell eldönteni.  

Comments


Hírek

bottom of page