top of page
  • vsomorjai

Pikó András belezavarodott az MSZP elleni hadjáratába

Össze-vissza vagdalkozik Pikó András, akit lebuktattak a szocialisták, hogy zsarolja a munkatársait. A polgármester sértett egója miatt előbb az ellenféllel való kollaborálással vádolta meg a külön induló, egykori szövetséges MSZP-t, majd annak egyik oszlopos tagját bevette a csapatába, amivel – a saját elvei szerint – ő maga is kollaboránssá vált. A zűrzavar nyertese pedig ezúttal is a Gyurcsány-párt lett.  


Már azt sem tudja, milyen módszerekkel sározza be Pikó András egykori szövetségesét, a helyi MSZP-t.  


Úgyis tudom, hogy bele fogsz kérdezni, úgyhogy szerintem jobb megúszni ezeket a kérdéseket, vagy legalábbis elébe menni néhánynak

– kezdte Pikó András Gulyás Marci Partizánjában, amelynek egyik témája volt a baloldali marakodás.


A munkatársai zsarolásával lebukott Pikó szerint az MSZP-t csak a pénzt és a bizottsági helyek érdekelték már akkor is, amikor beültek az önkormányzatba. 


Szerinte 2015 óta a helyi MSZP egy meg nem támadási és békés egymás mellett élési megállapodásban van a Fidesszel. Ez a kritika pedig a helyi szocialisták egyik oszlopos tagjára, Camara-Bereczki Ferenc Miklósra is vonatkozik, hiszen ő már akkor is aktív párttag volt. Camarát ugyanakkor Pikó mégis bevette a csapatába, amivel gyakorlatilag saját maga is kollaboránssá vált, ha továbbfejtjük a polgármester gondolatmenetét. 


Az egész adok-kapok azonban vélhetően csak a nyilvánosságnak szól, elvégre a Pikó kontra MSZP csata legnagyobb nyertese mégiscsak a Demokratikus Koalíció.

A Gyurcsány-párt a zavarosban halászva végül elérte, hogy a korábbi egy önkormányzati képviselői hely helyett a következő választáson négy jelöltet indítson.


Nem véletlenül járt kétszer is egyeztetni Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője Pikónál az elmúlt időszakban.  


Az álcivil Pikó tehát sikeresen lecserélte a szocialistákat a Gyurcsány-fiókákra.

De jutott hely újjászervezett csapatában a legnagyobb támogatójának, a Momentumnak, illetve az erőszakos antifákkal cimboráló Szikra Mozgalomnak is. 

Kommentarer


Hírek

bottom of page