top of page
  • vsomorjai

Pikó András a rend és biztonság politikáját eldobta és felcserélte a mindenkinek mindent szabad jelszóra

Pikó András nem csak a takarítógépek számának megtöbbszörözését nem teljesítette, a heti rendszerességű vizes takarítás és a háromszáz új szemetes ígéretei sem váltak valóra. Helyette kevesebb a kuka és nagyobb a kosz az utcákon, mint valaha. Mindezt a momentumos polgármester úgy érte el, hogy állítólag kétszer annyit költ a köztisztaságra, mint elődei.


Pikó András öt évvel ezelőtt még azt állította, hogy a köztisztaság kérdése egyértelműen a polgármester felelőssége.


Ahol több a kosz, ott többet kell takarítani

– fogalmazott 2019-ben. Mára azonban már megváltoztatta a véleményét: most már úgy látja, a köztisztaság áldatlan állapotáért mindenki más felelős, kivéve őt magát. 


Sőt. Nem csak az ezzel kapcsolatos vállalásai nagy részét nem teljesítette, de akadt, ahol egyenesen az ígéretek ellenkezője történt. A kukák száma például csökkent Józsefvárosban, holott háromszáz új szemetest és száz új kutyaszemetest ígért.


Mindebből az lett, hogy Karácsony Gergellyel karöltve leszereltek mintegy háromszáz kukát a kerületben. 


Heti rendszerességű utcamosást is vállalt, majd sok helyütt hónapokig nem látnak az emberek takarítókat.


Mindezek helyett vannak bűzölgő mobilbudik, amelyekbe már lassan a hajléktalanok sem merészkednek be, olyan ijesztő állapotban vannak.


A közvécéket drogosok és prostituáltak vették birtokukba, és az elhanyagolt köztereknek köszönhetően egyre több a zűrös alak is, és a közbiztonság is egyre rosszabb állapotban van. 


Ez történik, amikor egy vezető a rend és biztonság politikáját felváltja a mindenkinek mindent szabad jeligére. Pikó András éppen ezt tette, és ha ő marad a kerület élén, ez a folyamat csak tovább romlik majd. 

Comments


Hírek

bottom of page