top of page
  • vsomorjai

Pikó András a gyermekes családokat is becsapta

Se új játszóház, se új park, se új játszótér nem épült Pikó András polgármestersége alatt, holott mindezek megvalósítását vállalta öt évvel ezelőtt. Sőt, a baloldali polgármester még a mesés tűzfalfestési programot is leállította; gyerekbarát kerületet ígért, helyette azonban sikerült annyira lerontania a közbiztonságot, hogy a legtöbben még a sarki boltba sem merik leengedni a gyerekeiket.

"Ha mi győzünk, több pénz jut a gyerekekre" – hirdette Pikó András a 2019-es programjában, amelyben olyan vállalásokkal próbált szavazatokat gyűjteni, mint az ingyenes játszóházak létrehozása, tanodák megnyitása, a pedagógiai asszisztensek és fejlesztőpedagógusok létszámának növelése az iskolákban, sy új játszótér építése. 


Mindezekből semmi sem valósult meg, de még azt is leállították, ami korábban a gyermekek örömére jól működő projekt volt.


Sára Botond ugyanis polgármestersége idején tűzfalfestési programot indított, amelynek nem pusztán esztétikai célja volt, hanem energetikai korszerűsítést is jelentett azoknak a házaknak, amelyek részt vettek benne. A tűzfalakra hőszigetelő réteg került, amelyeket népszerű mesefigurák képeivel borítottak be. Így kerültek a józsefvárosi falakra a Vuk, a Szaffi, a Nagy-ho-ho-horgász, valamint a Vizipók, csodapók és a Macskafogó főhősei is.


Pikó András azonban leállította a programot, noha maga is előszeretettel fényképezkedik a vidám házfalak előtt, azt sugallva, mintha bármi köze is lett volna a létrejöttükhöz. 


A baloldali polgármesternek azonban nem az a legnagyobb bűne a gyermekekkel szemben, hogy nem építette meg a megígért, új játszóteret. Intézkedéseivel – rendvédelmi rendeletek eltörlése, a polgárőrség leépítése, a rendőrkapitányság megfelelő támogatásának hiánya – annyira lerontani a kerület közbiztonságát, hogy sokan még a néhány méterre lévő boltba sem merik elengedni a gyermekeiket.

Comments


Hírek

bottom of page