top of page
  • vsomorjai

Pikó számolatlanul önti a pénzt a rosszul működő, haveri hajléktalanellátókba

A józsefvárosiak panaszai szerint egyre több a hajléktalan Józsefváros közterületein. Nem is csoda, hiszen Pikó Andrásék "szabad város" felkiáltással meghozott intézkedéseikkel olyan feltételrendszert alakítottak ki, amely a fedél nélküliek számára vonzóbbá teszi Józsefvárost a többi kerületnél. 


Vannak olyan vélemények, amelyek szerint minderre csak azért volt szükség, hogy számolatlanul önthessék a józsefvárosiak pénzét a baloldallal szimpatizáló ellátókba.


Hiszen az biztosan tudható, hogy az elmúlt négy és fél évben mind Karácsony Gergely, mind Pikó András több tízmillió forinttal támogatta a józsefvárosi ellátókat, és különösen sok forrás jutott az Iványi Gábor vezette, Dankó utcai Oltalom Karitatív Egyesület, valamint a Győri Péter-féle Menhely Alapítvány számára.


Előbbi neve onnan lehet ismerős, hogy miután csődközelbe kormányozta intézményeit, megfenyegette a józsefvárosiakat, hogy ha nem kap még több pénzt, ötszáz hajléktalant szabadít a kerületre.

Pikó rögtön egy tízmilliós támogatást szavazott meg Iványinak, aki korábban még a baloldal köztársaságielnök-jelöltje is volt. Győri Péter pedig korábban még polgármesteri ambíciókat is dédelgetett, és akkor éppen Pikó András volt a kampányfőnöke, ám Sára Botond legyőzte őt.  


Ezekben az ellátókban sok fedél nélküli szerint olyan áldatlan állapotok uralkodnak, hogy a hajléktalanok inkább alszanak az utcákon, mintsem ezekbe húzódjanak be.

A főváros többi részéről és az ország egyéb tájairól ideédesgetett hajléktalanáradattal tehát az utcákon kénytelen szembesülni Józsefváros lakossága.


Ezzel szemben a Fidesz szerint a hajléktalanok ellátása annak a településnek a feladata kellene legyen, ahol hajléktalanná vált az adott személy.

Józsefvárosban működött egy jó modell, a LÉLEK program, ami visszavezette a társadalomba azokat, akik ebben együttműködtek, ám ennek fejlesztése helyett a haverok kifizetése vált prioritássá Pikó számára. 

Kommentarer


Hírek

bottom of page