top of page
  • rudolfbanyai

Pikó magához vonta a kerületi egészségügyet, az eredmény: gigantikus sorok a Szent Kozma Szakrendelő előtt

Augusztus 2-án kígyózó sor várakozott a józsefvárosi szakrendelő előtt. A várakozók ultrahang vizsgálat időpontért érkeztek, és volt, aki órákat várakozott, de még így sem volt garantált, hogy megkapja, amiért jött.  

Páros lábbal tapos bele a baloldali sajtó Pikó Andrásba. A múlt héten az RTL számolt be a tarthatatlan kerületi droghelyzetről, most pedig a Telex rúgott bele a polgármesterbe. Beszámoltak arról, hogy gigantikus sorok alakulnak ki hónap elején a Szent Kozma Egészségügyi Központban. A baloldali lap viszont öngólt rúgott, mert a kerületi szakrendelő működtetése önkormányzati feladat. Sőt Pikó koalíciós válságot idézett elő, amikor az MSZP-s alpolgármestertől magához is vonta az egészségügyi területet.  


A hírportálnak az áldatlan állapotokat egy olvasó ecsetelte, ő maga 5:45-re ment a 7:10-kor megnyitott regisztrációra, de volt, aki már ötkor ott volt, hogy biztosan kapjon időpontot. A beszámoló szerint többeket felháborított a rendszer, hiszen a várakozók nem kapnak sorszámot, emiatt nagy a feszültség, és tolakodás ilyenkor. Akinek nem jut időpont, az csak a következő hónapban próbálkozhat ismét.


A káoszos rendszer már hónapok óta így zajlik. Tudni illik Pikó még tavaly novemberben kezdeményezte az intézmény főigazgatójának leváltását, ami miatt sok dolgozó belengette felmondását. Az önkormányzatban az egészségügy felügyeltét ellátó Szili-Darók Ildikó alpolgármester kiállt a főigazgató mellett, ami nemcsak a rendelőben, hanem a helyi baloldalban is koalíciós válságot okozott. Pikó magához vonta az egészségügyet Szili-Darók Ildikótól, aki végül a választáson rá is indult polgármesterjelöltként.



A pofátlanság csúcsa pedig az volt, amikor májusban Pikó kampánycsapata a sorban állóktól gyűjtött támogatói aláírást, miután ők maguk idézték elő ezt a lehetetlen helyzetet.

Comentários


Hírek

bottom of page