top of page
  • rudolfbanyai

Palotanegyed: Mutatjuk milyen lesz a városrész

Az utóbbi években leromlott a közbiztonság, a megszüntetett parkolóhelyek miatt fokozódott a feszültség, elkezdtek beszivárogni a Palotanegyedbe is a bulinegyed problémái. Koszosabbak az utcák, elapadtak a társasházi felújtást célzó pályázatok, ami mind-mind komoly kihatással volt a palotanegyediek életére. Többek között ezeken változtatna Vitályos Fanny és Egry Attila. A Fidesz-KDNP két képviselőjelöltjével arról beszélgettünk, miket szeretnének megvalósítani a következő öt évben - olvasható a Hírnyolc hetilapban.

Az elmúlt öt évben kissé megfakult a kerület ékszerdobozának mondott Palotanegyed fénye, miután Pikó Andrásék képtelenek uralni az egyre komolyabb gondot okozó közbiztonsági helyzetet. Drogosok rúgják be a kapukat, miközben bezárták a Gutenberg téri körzeti megbízotti irodát, járőrpárosokat ritkán lehet látni és az utcák egyre szemetesebbek, autóval pedig nem lehet megállni mivel számos parkolóhelyet felszámoltak. Ezeken mindenképpen változtatna Vitályos Fanny és Egry Attila, a Fidesz-KDNP két jelöltje.


Kizárólagos lakossági parkolás és a Pikó-sarc visszafizetése


– Tekintettel, hogy ez egy elég zsúfolt belvárosi környezet és nagyon sokféle társadalmi réteg megtalálható itt, ezért leginkább az élni és élni hagyni elvét érdemes figyelembe venni a Palotanegyed jövőjét illetően – mondja Vitályos Fanny, aki ezalatt azt érti, hogy akár a különböző közlekedési formákat tekintve, akár az airbnb, vagy a vendéglátóhelyek nyitva tartása ügyében is érdemes ezt szem előtt tartani.

Szerinte az egyik legnagyobb feszültséget a parkolási probléma jelenti, amire a Fidesz-KDNP válasza az lenne, hogy visszaállítanák a helyi lakosok ingyenes parkolását, valamint visszafizetnék az eddig befizetett Pikó-sarcot az itt élőknek, továbbá kizárólagos parkolást vezetnének be. - Szeretnénk lezárni a negyedet az átmenőforgalom elől, hogy csak azok jöjjenek be, akik itt élnek – tette hozzá Egry Attila, aki ezt az V. kerületben már bevált süllyedő bólyákkal képzeli el. Emellett felül kell bírálni a roller és biciklitárolók elhelyezkedését és kialakítását, valamint a vendéglátóhelyek kitelepüléseit is.


Csendőrség, járőrök, napi takarítás


A köztisztaság és közbiztonság kérdése jelenleg nem kielégítő – folytatja Vitályos Fanny, hozzátéve ezügyben átfogó kerületi programot indítanak. Ami viszont kifejezetten ezt a negyedet érinti, hogy szeretnénk egy külön takarítóegységet állítani, amely főleg a nyári időszakban napi vizes takarítást végezne a közterületeken – fogalmazott.


Egry Attila pedig azt tette hozzá, hogy visszarakják a Pikó polgármestersége alatt leszerelt hulladékgyűjtő edényeket és a közterületeket újra használhatóvá teszik. Ami a közbiztonságot illeti pedig, újranyitnák a Gutenberg téri körzeti megbízotti irodát, biztosítanák a rendőrök és a közterület-felügyelők közös járőrözését, valamint létrehoznának egy csendőrséget, amely a még rendőri intézkedést nem kívánó, de a lakosokat zavaró rendbontások ellen lépnének fel.


Megújulna a Gutenberg tér és új idősklub nyílna


Ergy Attila emellett arról is beszélt, hogy Józsefvárosban társasházi pályázati rendszert hirdetnek meg. – Szeretnénk biztosítani azoknak a házaknak is a megújulást, amelyek eddig kimaradtak ebből a lehetőségből itt a Palotanegyedben is – fogalmazott Egry Attila, hozzátéve: tervezik a Lőrinc pap tér, illetve a Gutenberg tér megújítását, további zöldítését és a játszótér korszerűsítését.

Comments


Hírek

bottom of page