top of page
  • rudolfbanyai

Olasz-francia-magyar szövetséggel jobboldali fordulat jöhetne Európában

Az európai parlamenti választással lelassítottuk a háború felé száguldó vonatot, időt nyert Európa. Ha Marie Le Pen és Giorgia Meloni megállapodik és a Fidesz is csatlakozik, létrejöhet az Európai Parlament második legnagyobb frakciója – jelentette ki Orbán Viktor, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

Európában demokráciák vannak, amelyekben nem lehet figyelmen kívül hagyni az emberek véleményét – emelte ki a miniszterelnök, hozzátéve: ha a kormányok azt látják, hogy a háborúpárti álláspontjuk következményként megbuknak, akkor "kapnak egy extra motivációt, hogy a békéről kezdjenek gondolkodni".

A választás napján megbukott a francia és a belga kormány, a német kancellár pártja a saját országában a harmadik lett a választáson, ami Németországban példátlan – mondta Orbán Viktor, aki úgy értékelt:

Az európai emberek akarata világos jelzés az európai vezetők számára, hogy ha nem állnak a béke oldalára, meg fognak bukni.


A kormányfő szerint két hölgynek kellene megegyeznie, Marine Le Pennek, aki utcahosszal nyerte meg a francia EP-választást és az olasz jobboldal vezetőjének, Giorgia Meloninak. Úgy vélte: ha ők ketten meg tudnak állapodni, és a Fidesz csatlakozik hozzájuk, akkor létrehozhatnák az Európai Parlament második legnagyobb frakcióját. Sőt - folytatta -, még az Európai Néppártból is tudnának áthozni pártokat, így könnyen lehet, hogy fél éven belül a jobboldalé lenne Európában a legnagyobb parlamenti frakció.

Comments


Hírek

bottom of page