top of page
  • rudolfbanyai

Oda mennek, ahol megtűrik őket - állítják a lakók a kerületi drogosokról, akik a Palotanegyedet is bevették

Már a Palotanegyed is elesett. A kábítószerfüggők az utcán és a társasházakban veszik magukhoz a bódító szereket. Feltörik a tárolókat, megfélemlítik a lakókat és koszt, szemetet hagynak maguk után.

A lakók szerint aggasztó, hogy két-három hete újra megjelentek a zűrös alakok a Palotanegyedben.

– Én hajnalban járok dolgozni, de mostanában olyan alakok vannak itt, hogy félek – mondja egy Stáhly utcában élő nő. Szerinte tavaly ősszel is ez volt a helyzet, akkor a nyilvánosság ereje segített, hogy enyhüljön ez a probléma, de most újra rossz irányba fordult a helyzet.  Igaz, akkor választás előtt voltunk, motiváltabbak voltak a szereplők is – tette hozzá.

A Stáhly utcai lakos arról számolt be: valakik megjelölhették a házukat, mint biztonságos zóna, ugyanis egyszer csak egy mosolygó arc (smiley) lett felfestve a kapu elé, és onnantól kezdve egyre gyakrabban mentek be kábítószeresek a házba. A jelet végül a házbeliek eltüntették, de a helyzeten ez mintsem változtatott.

Többen úgy sejtik a drogosok kóddal jutnak be a házukba, hiszen a környékre jellemzően sok helyen vannak AiRBNB lakások, azaz könnyebben kifigyelhetik a kapukódot, de az sem kizárt, hogy erőszakkal hatolnak be a házakba.

A lakók arról is beszéltek, hogy drogosok feltörték a biciklitárolót és oda költöztek be. Pont ezért csináltattam rácsot is az ajtóra – mondta egy nő, akinek félmillió forintjába került a rács. – Egyszer arra lettem figyelmes, hogy dörömbölnek az ajtómon. Mikor kinyitottam egy nagydarab félmeztelen férfi állt ott egy üveggel. Rácsaptam az ajtót, mert nagyon megijedtem, nem volt tiszta a tekintete. Szerintem fogyaszthatott valami bódító szert.


"Nemcsak a házakban, az utcákon is zajlik az élet. A napokban egy csapat fiatal ücsörgött a Rókus kert előtt. Jött egy férfi és adott nekik valamit, amit bevittek a kutyafuttatóba és ott bonyolíthatták le az ügyletet. Egyikük félmeztelenül volt, de mindegyiken látszott, hogy nem tiszta a tekintetük. Nagyon kellene ide a polgárőrség.

Oda mennek, ahol megtűrik őket. Ott jelennek meg, ahol kevésbé vannak ellenőrizve"

- hangsúlyozta egy lakó.


Sajnos nemcsak a Palotanegyede jellemző a probléma. A napokban a II. János Pál pápa téri drogosoktól volt hangos a sajtó. A józsefvárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint a jelenlegi helyzethez vezető folyamatok 2019 után, Pikó András polgármestersége alatt kezdődtek.

 – Felbomlott a rend a VIII. kerületben, bárki szabadon tartózkodhat a társasházakban, akkor is, ha semmi dolga nincs ott. Nem ellenőrzik azokat az önkormányzati lakásokat, ahol drogkereskedés vagy -fogyasztás zajlik, nem lépnek fel azok ellen, akik tönkreteszik a tisztességes emberek életét. Ezek a folyamatok 2019 után kezdődtek el, Pikó András polgármestersége alatt – mondta Vörös Tamás a Magyar Nemzetnek.

Comments


Hírek

bottom of page