top of page
  • rudolfbanyai

Nincs valós társadalmi támogatása a Pázmány Campus ellenzőinek

Mintegy százan – köztük szinte az összes helyi baloldali politikai szereplő - tiltakoztak a Pázmány Campus építése ellen a Pollack Mihály téren szeptember 2-án délután. A szervezők szerint az lehetett csekély az érdeklődés, mert a főváros több pontján is zajlott egymástól független baloldali tüntetés, így a végén ők is arra buzdítottak, hogy a megjelentek sétáljanak át egy másik demonstrációra.  

A momentum aznap reggel mindenképpen botránnyal akarta indítani a napot, így a Pollack Mihály térre mentek, ahol megpróbálták útját állni a munkaterületre behajtó autóknak. Az egyik aktivista felkapaszkodott a kamion orrára és nem volt hajlandó leszállni, amíg ki nem értek a rendőrök. A tiltakozók 18 órára ismét összehívták a tömeget, ám azon többnyire politikusok jelentek meg. Jámbor Andrástól a momentumosokon át a DK helyi szervezetéig mindenki jelen volt, de még így sem igazán sikerült 100 fölé tornázni a megjelentek számát, még a Telex helyszíni tudósítójának becslése szerint sem.

A színpadon Pikó András elismételte amit már korábban is mondott, miszerint nem volt társadalmi egyeztetés, továbbá sérelmezte, hogy velük, azaz a kerülettel nem akart a kormány megegyezni. Majd színészi képességeit is megcsillogtatva a polgármester úgy fogalmazott:


„Fájdalmas átélni, hogy lerombolják a Rádió épületét. Számomra különösen az, mert egykor én is rádiós voltam. A fiatalkorunkat rombolják most le”

A polgármester mellett felszólalt Kassai István zongoraművész valamint a demonstráció szervezője, aki mindenkit arra buzdított, hogy sétáljon át valamelyik másik párhuzamosan zajló baloldali demonstrációra.  

Comments


Hírek

bottom of page