top of page
  • rudolfbanyai

Nem kérnek a mikroparknak csúfolt sittes konténerekből a Népszínház utcaiak

A Népszínház utcai lakosok szerint amellett, hogy szemetesként funkcionálnak a zöldítés címén az utcára kipakolt sittes konténerek, balesetveszélyesek, rondák és tovább apasztják az amúgy is szűkös parkolási lehetőségeket, ezért petícióban kérték az önkormányzattól a 26. számú ház előtti „mikropark” felszámolását. Pikóék erre rittyentettek egy fórumot, ahol mindössze annyi történt, hogy megpróbálták a lakosokra ráerőltetni a véleményüket miszerint jó helyen vannak azok a konténerek.

Megelégelték a Népszínház utcai lakosok a 26. szám előtt lerakott sitteskonténereket, amelyek állandó feszültséget gerjesztenek. A környéken élők szerint az októberben kihelyezett konténerek azért is alkalmatlanok növényládának, mert sokan az eredeti rendeltetéseként használják, azaz szemetet raknak bele. A mikorpark tehát állandóan koszos, az azt gondozni hivatott társaság pedig hangoskodik, bográcsozik az utcán és sokszor megy ott a dajdajozás a pihenni vágyók rovására. A másik kardinális problémaként a lakók azt jelölték meg, hogy a „mikropark” három parkolóhelyet foglal el, ami tekintve a Pikóék által folyamatosan szűkített parkolási lehetőségeket nagyon is sokat számít.



A lakók petíciót írtak az áldatlan állapotokat előidéző konténerek eltávolításáért, amit mintegy hatvan lakó írt alá egyetértőleg. Erre válaszként Pikóék egy lakossági fórumot hirdettek meg, ahol az ellenvélemények dacára próbálták győzködni a megjelenteket, hogy annak a mikroparknak igenis helye van ott. A rendezvényen felszólalt Rádai Dániel momentumos alpolgármester is, aki barokkos körmondatokban hosszan ecsetelte, hogy a városvezetés eme „zöld” szemléletét nem fogja feladni. A részvételiség fontosságával állandóan példálózó Pikóék tehát úgy tűnik ezúttal sem kívánják figyelembevenni a lakók érdekeit, akik fórum ide vagy oda érdemi válasz nélkül maradtak.



Pálovics Emese a környék fideszes képviselőjelöltje elmondta: ezt csinálják négy és fél éve. Látszatfórumokat tartanak, amelyeken mellébeszélnek és nem veszik figyelembe a lakosok érdekeit. Így volt ez a forgalomcsillapítási terveik esetében is, amikor hiába mondták a lakosok, hogy nem értenek egyet az átalakításokkal, ragaszkodtak a saját álláspontjukhoz. Ezek az alkalmak csak arra jók nekik, hogy elmondhassák, egyeztettek a lakókkal. az, hogy ők nem értenek egyet velük az úgy tűnik Pikóéknak mellékes.

Pálovics Emese azt ígérte, ha bizalmat kap a rendpárti városvezetés, akkor ezek a konténerek megszűnnek, hiszen csak a mocskot vonzzák. A zöldítést meg lehet úgy is oldani, hogy az senkit ne zavarjon. Senki ne érezze emiatt károsultnak magát – fogalmazott a képviselőjelölt.  

Comments


Hírek

bottom of page