top of page
  • rudolfbanyai

Nem hátrál az MSZP, külön indulnak az önkormányzati választáson

Ahogyan az ország számos településén, Józsefvárosban is széthúzás lett a nagy baloldali összefogásból, ami pusztán a hatalom megszerzéséről szólt már 2019-ben is, és erről szól napjainkban is. Miután Pikó kigolyózta az MSZP-t, a szocialisták úgy döntöttek, külön indulnak a júniusi önkormányzati választáson.

A határidő lejártáig összegyűjtötték az induláshoz szükséges aláírásokat, így a jelek szerint külön méreti meg magát az MSZP Józsefvárosban. A polgármesteri címért Szili-Darók Ildikó jelenlegi alpolgármester indul, s mellette 11 egyéni körzetben is állítottak jelölteket. A lépés indoka, hogy Pikó helyettük az erőszakos antifa-szálakkal átitatott Szikra Mozgalomnak és a saját kis politikai „civil” szervezetének szánt jelentősebb szerepet, így az MSZP-nek az eddigi négy helyett mindössze egy körzetet ajánlott.


A szocialisták és a polgármester holdudvarát adó momentumosok közötti ellentét viszont régebbre nyúlik vissza. Nem csoda, hisz a várost vezető baloldali pártok az elmúlt évek során inkább a hatalmi harcokkal voltak elfoglalva, mint a kerülettel, ami meg is látszik Józsefvároson, ami a lakosok szerint visszafejlődött Pikó regnálása alatt.

Pikó most azt mondja, az MSZP támogatása megcsappant és bízik jobban Jámbor antifáiban, mert ők már bizonyítottak terepmunka során. Igaz, ami igaz, a plakáttépkedésben és a kerületi Fidesz-iroda megrongálásában valóban jeleskedtek az erőszakos Jámbor-legények, és nagyon úgy tűnik Pikó ezt az erőszakosságot szeretné meghonosítani a kerület egészében is.


Veres Gábor, a helyi szocialisták elnöke viszont nem érti miért jobb a mélyponton lévő Momentum és a mérhetetlen Szikra mellé állni velük szemben. Mint azt az atv.hu-nak írta: a támogatottságukra vonatkozó állítással „nem az MSZP-t sérti meg Pikó András, hanem azokat a baloldali polgárokat, akik számára fontos a következetes, baloldali politika”.


A baloldal marakodásának mindenesetre a józsefvárosiak a kárvallottjai, illetve azok a háború elől menekült gyerekek, akik emiatt nem kaptak támogatást az önkormányzattól.

Comments


Hírek

bottom of page