top of page
  • rudolfbanyai

Nem fizették be az adót: zárolta a Nemzeti Adó és Vámhivatal az Iványi-birodalom számláit

Lenullázta a Nemzeti Adó és Vámhivatal a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET), az Oltalom Karitatív Egyesület és a Wesley János lelkészképző Főiskola bankszámláit, miután Iványiék adótartozást halmoztak fel, sőt költségvetési csalás miatt is zajlik ellenük eljárás.   

Az Oltalom Karitatív Egyesület felhívást tett közzé szerdán a közösségi oldalán, miszerint a NAV zárolta a számláikat, és nemcsak lenullázta, hanem jelentős tartozást is tett rá, ezért arra kérik szimpatizánsaikat, hogy egy másik számlaszámra utalják adományaikat, amelyet a NAV nem tud inkasszálni.


Emlékezetes Iványiék Dankó utcai központjába még 2022-ben vonult ki a NAV és lefoglaltak számítógépeket. A hatóság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folytatott nyomozást Iványiékkal szemben miután évekig – 2015 és 2022 között - nem fizettek adót, járulékokat munkavállalóik után, és jelentős adósságot halmoztak fel. Pikó András akkor Iványi segítségére sietett, a józsefvárosiak pénzéből 10 milliós gyorssegélyt szavazott meg, ami már akkor is feneketlen kútba dobott pénz volt.


Iványi rendszeresen összetűzésbe kerül a kormányzati szervekkel. A két évvel ezelőtti NAV-razzia során akadályozni próbálta a pénzügyőrök munkáját, amelyben több baloldali parlamenti képviselő is segítette, többek között Jámbor András is. Iványit emiatt hivatalos személy elleni erőszak gyanújával hallgatta ki a Fővárosi Nyomozó Ügyészség márciusban.



Comments


Hírek

bottom of page