top of page
  • vsomorjai

Nem beszél egymással Karácsony Gergely és a DK

Karácsony Gergely még nem kereste a DK-t, hogy egyeztessenek a fővárosi ügyekről, pedig a Tisza Párttal ezt már megtette – állítja a DK szóvivője. Az ATV híradójának nyilatkozó politikai elemző szerint a Demokratikus Koalíció befolyása megingott a fővárosban, ez okozhatja a mellőzöttséget.


„Nyilván le fogok ülni minden listavezetővel, vele is, és természetesen az összes fővárosi közgyűlésben a budapestiek akaratából ott lévő frakcióval, beleértve a Fideszt is, a kutyákat és természetesen Vitézy Dávidot is” – erről még a választások után beszélt az ATV-nek Karácsony Gergely főpolgármester.


Azonban ez az egyeztetési folyamat nem terjedt ki eddig a Párbeszéd és a főpolgármester politikai szövetségesére. Mellőzöttségüknek hangot adott a DK szóvivője. Barkóczi Balázs szerint Karácsony Gergely főpolgármester egyszer sem kereste a DK vezetését és fővárosi képviselőit, sem formális, sem informális módon. Szerinte nem nekik kellene közeledniük.

„Én úgy gondolom, hogy elsősorban a választást három hónapja megnyerő főpolgármesternek a feladata lenne az, hogy keresse az együttműködést a lehetséges koalíciós partnerekkel. Ez mind ez idáig nem történt meg”

– mondta az ATV Híradónak.


Emlékezetes, a Tisza Párt elnökével már tárgyalt Karácsony Gergely. Barkóczki részben erre reagálva azt mondta stábunknak, szerinte nem „ügyek mentén” kell szavazni a közgyűlésben, ahogy a Tisza Párt szeretné. Szerinte a DK-MSZP-Párbeszéd listája egy világos koncepcióra kapott felhatalmazást, hogyan kormányozza a fővárost.

„Nem tudjuk, hogy mi lesz ezzel a szövetséggel egyelőre”

– ezt mondta Komjáthi Imre még júliusban. Kerestük az MSZP-t, illetve Karácsony Gergely hivatalát, hogy miért nem kommunikálnak politikai szövetségeseikkel, de elfoglaltságaikra hivatkozva nem válaszoltak. Márpedig az idő sürget: egy hónap múlva tartják az új közgyűlés első ülését. 


A további részletekről IDE KATTINTVA az ATV honlapján olvashatnak.

Comments


Hírek

bottom of page