top of page
  • rudolfbanyai

Napi szinten bejárnak a drogosok a józsefvárosi házakba, a lakók rendet követelnek

Már a biztonsági rács is kevésnek bizonyul, így is bejutnak a drogosok a Baross utcai házakba – írja a Metropol. A probléma évek óta eszkalálódik, Pikó nem ura a közbiztonsági helyzetnek, amelyről korábban elismerte, hogy az ő felelőssége.

"Berúgták a kaput, és az utána lévő biztonsági rács melletti üveges részt betörték, hogy hozzáférjenek az elektromos nyitógombhoz"–mesélte a Metropolnak a Baross utca 101/A-ban lakó Márton. Április 30-án hajnalban ugyanis ismét drogosok törtek be a társasházukba, mint mondta, ez már a sokadik eset az elmúlt években. A józsefvárosi társasház lakói gyakran maguk dobják ki a drogosokat a társasházból, akik 5-6 fős csoportokban járnak. Mint Márton mondta, a biztonsági rácsot is amiatt szereltették fel, hogy megakadályozzák őket a bejutásba. Ez sem volt elég, mert utána benyúltak a rácson, hogy a gombbal kinyissák azt belülről. Akkor arrébb szereltettük a gombot, de ezek szerint ez így is kevés volt, mert megint megoldották. Korábban az emeleteken lévő szemétledobókba is jártak, hogy ott lőjék be magukat, de télen a csövesek is behúzódtak oda, ott ettek, dohányoztak – mesélte a lakó, aki nehezményezi, hogy az önkormányzat vezetése semmit nem tett a biztonságuk érdekében.



Kecskeméti László fideszes képviselő-jelölttől úgy tudja éves szinten több százezres káruk van a lakóknak a drogosok és hajléktalanok miatt. – Jelenleg az önkormányzatnak olyan városvezetése van Pikó András személyében, akinek rossz a kapcsolata a rendőrséggel. A térfigyelő-kamerák katasztrofális állapotban vannak, 20-30 nem is működik. Rengeteg kamerát karban kellene tartani, de a baloldali vezetésű önkormányzat csak most írja ki a pályázatot erre. A Muzsikus Cigányok parkjánál évek óta könyörög a lakosság, hogy kamerázzák be a területet, és nem teszik meg. Ellenben Pikó Andrásék kiraktak egy toitoi WC-t, és azt gondolják, ezzel meg van oldva minden. Milyen az, hogy a lakók veszélyeztetik a testi épségüket, mert az önkormányzat nem képes megfelelően támogatni a rendőrséget és megszervezni a társszervezeteket? Mert azt a jelenséget, amiről szó van és ami a lakosságot zavarja, a polgárőrséggel, a közterület-felügyelettel és egyéb önkormányzati rendészeti eszközökkel kell megállítani. A rendőrség tettenérés alkalmával, illetve drogelosztók esetében rajtaütéssel végzi a munkáját. Pikó Andrásnak az az elképzelése, hogy a rendőrség feladata a kapukat berúgó drogosok elzavarása, megállítása, az teljes mértékben szakmaiatlan –hangsúlyozta Kecskeméti László a lapnak. A Fidesz-KDNP képvisekő-jelöltje szerint, nemcsak ez a társasház van nehéz helyzetben, kerületszerte mindennaposak az ilyesfajta esetek. "Sára Botond korábbi rendpárti intézkedéseit azonnal vissza kell hozni, a társasház közterületein való életvitelszerű tartózkodást ismét be kell tiltani. Meg kell növelni a közterület-felügyelet létszámát és vissza kell hozni a polgárőrséget" - hangsúlyozta Kecskeméti.



A probléma az egész környéket érinti. Három másik társasház (Baross 115., 117. és 119.) lakói is panaszkodnak a zavaró alakok miatt. Gondos Judit, az érintett társasházak képviselője korábban azt mondta a társasházak takarítói naponta látják a betörő alakok nyomait. A balhék miatt rendszeresen kell a kapukat javítani, a folyosói mocsok miatt a már említett takarítás költsége is nőtt.

Comments


Hírek

bottom of page