top of page
  • rudolfbanyai

Múzeum néven átadtak Pikóék egy üres épületet

Már roppant kellemetlen lett Pikó Andráséknak, hogy 3 évnyi ígérgetés után sem tudták felmutatni a Józsefvárosi Múzeumot, ezért át is adták azt a kampányfinisben. Ugyan továbbra sem látogatható, hiszen teljesen üres, de legalább oda lehetett állni elé egy fotó erejéig.

Csalódnia kell annak, aki elhitte Pikó Andráséknak, hogy azzal, hogy átadták a Józsefvárosi Múzeumot, már kulturális feltöltődésben is lehet része. Erre még hónapokat kell várni. A mostani átadó egy jól irányzott kampányfogás csupán. A múzeum kong az ürességtől, a hírek szerint csak ősszel várható, hogy megtöltik kiállítási anyaggal.


A Józsefvárosi Múzeum Pikóék állatorvosi lova is lehetne, hiszen még a keletkezését is hazugság lengi körül. Történt ugyanis, hogy 2021-ben Pikó azzal az indokkal záratta be a kerületiek egyik legkedveltebb kulturális intézményét, hogy nincs rá pénz. Mint kiderült, ez egy szemenszedett hazugság volt, ugyanis a költségvetésből kiderült, hogy többszáz millió fel nem használt összeg hevert hónapról hónapra az önkormányzat bankszámláján. A valódi ok politikai lehetett, erre világított rá a bezáratott Józsefvárosi Galéria egykori munkatársainak búcsúlevele is, amit aztán annak rendje és módja szerint Pikó eltüntetett az intézmény közösségi oldaláról. Majd miután rájöttek, hogy a kerületnek nemcsak opcionális lehetősége, hanem egyenesen kötelezettsége kulturális intézményt fenntartani jött az ötlet, hogy nyissanak egy helyi múzeumot. Na ez az, ami a mai napig nem működik, annak ellenére, hogy már három éve ígérgetik. Igaz a vezető munkatársait már évek óta fizetik, annak ellenére, hogy nem lehet látogatni. Ez pedig a mostani átadással sem változik. Továbbra sincs múzeum, csak egy üres épület.

Comments


Hírek

bottom of page