top of page
  • rudolfbanyai

Méteres a gaz a kerületi telkeken

Dübörög az allergiaszezon, a kerületi telkeken pedig idén is szabadon nőhetnek a gyomnövények. Pikóéknak évek óta nem sikerül az önkormányzati telkeken betartani a magántulajdonú ingatlanokon pedig betartatni a szabályokat.

Egyre többen szenvednek a pollenallergiától, amely az év két szakaszában keseríti meg leginkább az allergiások életét. Tavasszal a fák virágzásakor és nyár végén a fűfélék pollenszórása okoz súlyos tüneteket az érintetteknek. Utóbbi könnyebben megelőzhető lenne városi környezetben az üres telkek rendben tartásával, azonban ez évek óta nem sikerül a Józsefvárosi Önkormányzatnak.    


Az elmúlt években az volt a tapasztalatunk, hogy amennyiben felhívtuk a figyelmet a problémára, egyes helyeken intézkedést mímeltek. Igaz akkor választások előtt álltunk, tehát nagyobb volt a tét.


Körülnéztünk most is, hogy mi a helyzet a kerületi üres telkeken, és sajnos ezúttal is lesújtó volt az eredmény. A legtöbb telken, amit nem a kosz és a mocsok uralt, emberméretűre nőtt a gaz. A Dugonics utcában egy járókelő arról panaszkodott, hogy hajléktalanok költöztek az iskolaépület melletti telekre, az utcán végzik a dolgukat és szemetet hagynak maguk mögött mindenhol. Mindemellett a gaz is óriásira nőtt és sajnos ez nem volt egyedi eset. Ugyanez a kép fogadott a legtöbb telken.


Pikóék pedig ilyenkor a megszokott módon egyből másra mutogatnak, mondván a magántulajdonosok nem tartanak rendet, ám joggal merül fel a kérdés, hogy hogyan várják el mástól a rendet, ha nem járnak elő jó példával. Az önkormányzatnak továbbá más lehetősége is van. Elrendelhet kényszerkaszálást, aminek költségét ráterhelheti a tulajdonosra.

Comentários


Hírek

bottom of page