top of page
  • rudolfbanyai

Még az is lehet, hogy megismétlik a főpolgármester-választást

A regnáló főpolgármester és kihívója is megtámadta a választás eredményét. Karácsony Gergely a Kúriánál kérte az egész főpolgármester-választás megismétlését, míg Vitézy csak azokban a kerületekben – IV. és VII. – tartaná meg újra a voksolást, ahol kiugróan magas volt a visszaélések száma.  

Ahogy ígértem, a mai napon beadtam a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését, és a szavazásnak az egész városban való megismétlését kérem – jelentette be Karácsony Gergely a közösségi oldalán. Szerinte nem volt garantálva, hogy az újraszámolásra úgy érkezzenek meg a szavazólapok, ahogyan azt a választás éjjelén a szavazatszámláló bizottság bekötegelte.

 

Vitézy Dávid erre reagálva azt írta: amennyiben ennek a Kúria nem ad helyt, Karácsony még mindig dönthet úgy, hogy lemond és akkor új választást kell kiírni. Mindkét esetben áll az új megmérettetés elé. Jelezte, ő maga is csatlakozott Karácsony beadávnyához két kerület – Újpest és Erzsébetváros – kapcsán. Ezekben a DK által vezetett kerületekben módszeresen elkövetett visszaélések indokolják a jogorvoslatot, mivel a szavazólapokon történt szinte láthatatlan vékonyságú kihúzások ellentétesek voltak a választási eljárásról szóló törvény a kiesett jelölt törlésére vonatkozó rendelkezéseivel – jelezte.

 

Vitézy bízik benne hogy gyorsan pontot lehet tenni a főpolgármester-választás eredményére, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak, ne a választásokkal.

Comentários


Hírek

bottom of page