top of page
  • rudolfbanyai

Már nem érdekli Pikót és Jámbort a Diószegi utcaiak sorsa

Nyilvánvaló kampányfogás volt Pikó András, Jámbor András és Karácsony Gergely részéről a Diószegi utcaiak riogatása – értékelt Kecskeméti László, a környék frissen megválasztott önkormányzati képviselője, aki ezt azzal indokolta, hogy egyik baloldali politikus sem tette be a választás óta a lábát az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésében érintett házakba.

Az NKE-fejlesztési területén élőket az elmúlt hónapokban szinte naponta riogatták a baloldali politikusok, hogy utcára kerülnek, illetve vidékre kell menniük az iskolafejlesztés miatt. Ahogy véget ért az önkormányzati választási kampány, a politikusi látogatások is elmaradtak.

– Gyomorforgató az a hangulatkeltés és a politikai haszonszerzés, ami itt zajlott az önkormányzati választás alatt

– mondja a környék júniusban megválasztott önkormányzati képviselője. Kecskeméti László szerint egy kampányfogás volt, amit Pikó, Jámbor és Karácsony Gergely csinált, amit az is bizonyít, hogy amióta vége van a választásoknak, azóta már nem tartják fontosnak a baloldali politikusok odamenni a lakosokhoz és riogassanak azzal a valótlansággal, hogy ki lesznek lakoltatva, illetve vidékre kell menniük a Fidesz miatt.

Teljesen nyilvánvaló, hogy Pikó a céljai érdekében bármikor képes felhasználni a lakosságot. Még attól sem tántorodik el, ha a létminimumon élő kisemberekről van szó, akiket politikai okokból tart lakhatási bizonytalanságban – állítja a képviselő, aki szerint mindez azt mutatja, hogy Józsefváros vezetője nem a lakosság, hanem a saját érdekében politizál.

– Ezt az ügyet csak a kormánypárt elleni mozgósításra használta fel, nem törődve azzal, hogy mintegy 200 családot létbizonytalanságba sodort. Annyiszor kellett az embereknek elmondani, hogy nem kerülnek utcára, ahányszor ő ott járt és azzal riogatott, hogy kilakoltatja őket a Fidesz

– magyarázza Kecskeméti László.

A képviselő szerint Pikó újraválasztásával azért vesztett sokat a kerület, mert Józsefvárost politikai csatatértként kezeli. Nincs fontosabb a polgármester számára, mint a kormánnyal szembeni hadakozás, aminek a kerület issza meg a levét. Kecskeméti László szerint ez nem lenne törvényszerű, hiszen számos ellenpélda van, amikor az ellenzéki polgármester a települése fejlődése érdekében együttműködik az állammal, mint például a XIII. kerület vagy éppen Szeged. Ám Pikó nem ezen az úton halad. 


Kecskeméti László úgy látja itt is elképzelhető az a forgatókönyv, mint a palotanegyedi Pázmány Campus esetében, ahol – mivel Pikóval nem lehet tárgyalni – a kormány közvetlenül a lakosoknak tett ajánlatot. Ez olvasható ki a jogszabályból is, hiszen ha az önkormányzat nem oldja meg a bérlők lakhatását, akkor közbelép az állam.



Elengedhetetlen lenne az önkormányzat és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közötti kommunikáció – véli Kecskeméti László, hozzátéve: nemcsak azért mert még rengeteg nyitott kérdés van a jogszabályvégrehajtás vonatkozásában, de például a Diószegi utca 20. épület sorsa sem dőlt még el. A képviselő azt ígéri, küzdeni fog, hogy felálljon egy a lakosok érdekeivel foglalkozó munkacsoport, amit már kezdeményezett is, ám a polgármester lepattintotta. Hogy ez mégis megvalósuljon, lakossági petíciót indít a képviselő.

Opmerkingen


Hírek

bottom of page