top of page
  • rudolfbanyai

Már hivatalos papírjuk is van Pikóéknak, hogy nem csináltak semmit

Csaknem 16 milliárd forint maradt elköltetlenül az önkormányzat számláján – derült ki a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. Ez azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló összegek egyharmadát visszatartotta a kerület vezetése a józsefvárosiaktól. – Az elmúlt öt ében nem fejlesztettek annyit, mint amennyi összeg itt áll maradványban. Nem csináltak semmit, csak visszatartották a pénzt a lakóktól – mondta Egry Attila fideszes képviselő.

Évek óta megy az ígérgetés Pikóék részéről, hogy micsoda fejlesztések lesznek Józsefvárosban, de ezek többnyire papíron is maradnak. Miközben pénz lenne rá a baloldali városvezetés megragad az ötletelés, tervezgetés szintjén. Ezt bizonyítja, hogy a tavalyi évről 15,9 milliárd forint maradt az önkormányzat számláján, amit nem költöttek el a józsefvárosiakra, a kerület fejlesztése érdekében. Feladat pedig lenne bőven.

Ez az ékes bizonyítéka annak, hogy nem csinálnak semmit – hangoztatta Vörös Tamás a józsefvárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Szerinte ebből két dolog szűrhető le: vagy rosszul van megtervezve a költségvetés, vagy amit beleírnak azt a politika nem hajtja végre. Külön szomorú, hogy mindeközben Pikó a ciklus első felében elvonásokról elmélkedett, miközben egy pénzhegyen üldögélt – tette hozzá.  


Egry Attila önkormányzati képviselő arról beszélt: itt áll a pénz - 10 milliárd feletti egyenleggel ül itt Pikó évek óta - csak éppen az embereknek nem jut belőle, felújításra nem fordítanak ebből. Pikó kivérezteti a kerületet, hogy utána a kormányra mutogató dumával megpróbálja az embereket arra ösztönözni, hogy rá szavazzanak. Az emberek nem fogják bevenni ezt a próbálkozást. „Letelt az idő, nem dolgozott, és ennek meg lesz a következménye.” – fogalmazott Egry Attila.  

Comments


Hírek

bottom of page