top of page
  • rudolfbanyai

Már csak a gaz nő a hárommilliós mikroparkban

Valaki kitalálta, Pikóék megvalósították, a józsefvárosiak kifizették. Az eredmény viszont lehangoló: a hűsítő sziget árnyékolója leszakadt, a sittes konténerbe ültetett növények kiszáradtak, helyükön gaztenger nő. Pedig nincs egy éve, hogy hárommilliós darabáron elkészültek a józsefvárosi mikroparkok.

Hiába tiltakoztak a környék lakói a Népszínház utcába telepített sittes konténerek ellen, mégis oda rakták őket Pikóék.



A mikropark gondozását vállaló – az önkormányzathoz lojális – társaság azt ígérte ápolja a növényeket, tisztán tartja a mikroparkot, de úgy tűnik nem állják a szavukat. A konténerekben mára már csak a gyomok és a gaz nő – szúrta ki a Magyar Nemzet, ám ezt egy „Őserdő” felirattal ellátott táblával elintézettnek is vesznek.

A környékbeliek jól sejtették, amikor tiltakoztak az építmény ellen, hogy hamar elhanyagolttá válik, ráadásul ronda és még a parkolási lehetőségeket is tovább szűkíti. Egy év sem telt el és beigazolódott a jóslatuk.



Nem ez az egyetlen mikropark, amely ilyen sorsra jut. A Szigony utcai hűsítő pontról hónapokkal ezelőtt leszakadt a ponyva, így a nagy hőségben nem váltotta be funkcióját, azaz nem adott árnyékot. A napilap szerint az önkormányzat több téren vadvirágos rétet tervezett, ám locsolás híján kiszáradt a növényzet.

Commentaires


Hírek

bottom of page