top of page
  • rudolfbanyai

Miközben elődeire folyamatosan köpköd Pikó, az általuk újjáépített Teleki téri piacon büszkén grasszál

Saját eredmény híján ismét más tollával ékeskedik Pikó András polgármester, aki Karácsony Gergellyel és Jámbor Andrással közösen úgy ünnepeltette magát az éppen 10 éve újjáépített Teleki téri piacon, hogy annak létrejöttéhez egyiküknek sem volt semmi köze. A környéken csak egyvalamit sikerült elérnie a polgármesternek: közlekedési káoszt, a másik nagy tervét, a térre tervezett drogközpontot sikerült megakadályoznia a lakosoknak.  

Az új Teleki téri Piacot még 2014. május 9-én nyitották meg. Az akkor félmilliárdos beruházást saját forrásból valósította meg a Kocsis Máté vezette kerület. Ráadásul azzal párhuzamosan megszépült a piac környezete is, a Teleki téri park és a környező házak is a Magdolna Negyed Program III. üteme keretében. Ennek immár éppen 10 éve.

S most Pikó András, aki nem mulaszt el alkalmat, hogy elődeit ne köpködné és sározná, vidáman grasszál a piac születésnapján, Jámbor Andrással és Karácsony Gergellyel egyetemben mintha bármiféle érdemük lenne annak létrejöttében.


Pedig tehetett volna a piacért. A 2019-es választási kampányban például a piac fejlesztését ígérte meg, ám öt év elteltével sem lett ebből sem semmi. Beszédében most jobb híján azt ígérte, hogy önkormányzati irodát nyitnak a piacon. Az ígérgetésen túl tehát semmi kézzel foghatót nem tett a piacért és annak vásárlóiért.


Amit tervezett, abban viszont nem volt köszönet. A téren akart ugyanis drogközpontot nyitni, amit Pálovics Emese és a környékbeli lakosok összefogásának köszönhetően sikerült meghiúsítani.     


Az egyik árus szerint egyre kevesebb a vevő, mert sokan elköltöznek. György ennek okait abban látja, hogy rengeteg a hajléktalan a környéken és sok olyan intézkedés is született, ami nem tetszik az embereknek, például a helyi lakosoknak szóló fizetős parkolás. Az árus szerint ráadásul a célját nem is váltotta be, hiszen nem lett ettől több parkolóhely, ahogy azt korábban Pikóék ígérték.


A vevők is panaszkodnak. Egy neve elhallgatását kérő férfi arról beszélt, hogy sose volt még ennyi hajléktalan, mint az utóbbi időben. Egy asszony szerint számos értelmetlen döntést hoztak Pikóék, például a közlekedés terén. A tér Karácsony Sándor utcai sarkán például van egy 3 méteres biciklisáv, ami semmi másra nem jó, mint az autósok bosszantására, de ilyen a Kun utcai forgalmi rend megfordítása vagy a Lujza utcai parkolóhelyek elvétel is.


Mi mindenesetre boldog születésnapot kívánunk az Új Teleki téri Piacnak és azt, hogy legyen benne sok öröme az oda járó vásárlóknak!

Comments


Hírek

bottom of page