top of page
  • rudolfbanyai

Mentő vitte el a gödörbe esett bácsit: hanyag munkálatok a Bacsó Béla utcában

Az idősek és babakocsisok lakásuk rabjaivá váltak, mivel mindkét járdát egyszerre csinálták és sokáig nem biztosítottak járható szakaszt Pikóék. Azt, hogy hetekig méretes lyuk tátongott a Bérkocsis utca kereszteződésénél, egy szerencsétlenül járt bácsi járta meg, aki sérülést szenvedett. Felháborító, de a balesetveszélyes állapotot sokáig ezután sem szüntetették meg - olvasható a Hírnyolc hetilapban.

A választási kampány hajrájára néhány útfelújítással palástolnák Pikóék a négyévnyi semmittevést, ezért átgondolatlanul próbálnak utcákat felújítani, csakhogy ennek a lakosok isszák meg a levét. A Bacsó Béla utcában – ahogyan a Krúdy és a Mária utcákban korábban – mindkét járdát egyszerre túrták fel esélyt sem hagyva a lakosoknak, hogy normális módon tudjanak közlekedni.


Kaotikus a felújítás, pedig nem ez volt az ígéret


Klára hetek óta be van szorulva a lakásába, mivel csak gurulós járássegítővel tud közlekedni, amit nem lehet ilyen terepen használni.A babakocsis kismamától kezdve az idősekig mindenki megszenvedi ezt a felújítást. Nem is tudom mióta nem tudtam kimenni – panaszolja Klára, aki időnként kinéz a kapun, de mindig arra a következtetésre jut, hogy továbbra sem olyanok az állapotok, hogy ki tudjon menni.



Mint mondja: tudja, hogy minden felújítás zűrrel jár, de nem ez volt az ígéret. Korábban azt mondták az önkormányzat emberei a lakóknak, hogy a járdának mindig lesz járható része.Emiatt háromszor kereste Klára a városvezetést. – Először a Rév8-at hívtam, akik közölték, hogy nincs megoldás, majd az önkormányzatot, végül ráírtam Pikóra is, hogy jöjjön el és nézze meg – mondja Klára, lemondóan hozzátéve: mintha az bármire is jó lenne.


A sarki patika a Pikó-féle mobilbudi miatt húzta le a rolót


Kati azt meséli, hogy saját szemével látta, amikor a Bérkocsis utcai kereszteződésnél otthagyott lyukból egy idős bácsit szedtek ki, aki annyira megsérült, hogy a mentő vitte el. A lyuk pedig azóta is ott van – mondja felháborodva. Neki boltja van az utcában, ám az idősebb vevőinek kénytelen volt azt tanácsolni, hogy ne menjenek egy darabig, mert annyira járhatatlan volt az utca – mondja, a járdán kiálló közműcsonkokra mutatva, ami szintén balesetbeszélyes. Kati szerint biztosan jó lesz, ha majd egyszer elkészül, de nem ez az utca volt a fő probléma a környéken.

A Bacsó és Népszínház utcák találkozásához Pikóék kitettek egy mobil budit, ami miatt az egész környék úszott a fekáliában és a húgyban. – A sarki patika konkrétan emiatt zárt be – mondja, hozzátéve: annak a helyére most ideraktak egy fát, de félő, hogy szegényből is mobilbudi válik. A környék másik nagy gondjaként a drogosokat említette, akik falkákban járva rugdossák be a kapukat, és a házakba húzódva adják be maguknak a szert.


Nyári Dezső megerősítené a környéken a közbiztonságot


Felújítás Pikó-módra – summázza a visszás munkálatokat Nyári Dezső. A környék fideszes képviselő-jelöltje szerint a felújítással nem lenne gond, ha az úgy lenne kivitelezve, hogy a lakók érdekeit is figyelembe vennék. A kampányhajrában végzett felújításból Pikó csak politikai hasznot lát, miközben megnehezítette a lakók életét, akiknek nem biztosítják a lakásukhoz a megfelelő bejutást. Nyári Dezső szerint komoly probléma van a környéken a közbiztonság hiányával is. – Sokan panaszkodnak a hajléktalanokra és a drogosokra – mondja, hozzátéve a megoldás pedig adott. Amennyiben a lakosok bizalmat szavaznak nekünk, visszaállítják a rendet. - Ujjászervezzük a polgárőrséget és a kerületőrséget, mindenben támogatjuk a rendőrséget, hiszen csak közös erővel lehet felszámolni ezt a problémát – fogalmaz Nyári Dezső.

Comments


Hírek

bottom of page