top of page
  • rudolfbanyai

Megtagadta a segítséget Pikó a háború elől menekülő gyermekektől

Miközben Pikó és az őt támogató momentumosok boldogan fizetnek milliókat a polgármester volt munkahelyének, a Klubrádiónak és támogatnak olyan hajmeresztő programokat, mint erotikus novellaíró tanfolyamot, addig az ukrán háború elől menekülő gyerekek nyári táborozására nemet mondtak.  


A Bezerédj utcai Szent Anna Iskola és a mellette lévő óvoda a szomszédos országban dúló háború elől menekülő kárpátaljai magyar és ukrán gyerekeket lát el nagy számban. Szili-Darók Ildikó alpolgármester elmondása szerint az intézmény, amikor kitört a háború 320 gyereknek nyújtott menedéket, akik a tornateremben laktak laticelen. Ők idénre már szerencsére elhelyezésre kerültek, külső helyszínekről járnak be tanulni az intézménybe, amely most ahhoz kért segítséget az önkormányzattól, hogy nyári táborokat, programokat szervezhessenek az otthonukat elvesztő gyerekek számára. Az ügyet a képviselő-testület sürgősséggel tárgyalta, hiszen a nyári programok megszervezéséhez most van szükség támogatásra.



Az iskola képviseletében Balázs Mihály görögkatolikus atya a helyszínen elmondta, hogy a kért összeget hat turnusos nyári táborra, közétkeztetésre használnák fel, továbbá bővítenék a programjaikat, illetve tanév végi jutalmakat szeretnének abból venni, amivel motiválhatnák ezeket a nehéz sorsú gyerekeket.


Pikóéknak csak szóban fontosak a menekült gyerekek, tettekben már nem


Pikó és az őt támogató momentumos-párbeszédes különítmény azonban kimutatta a foga fehérjét. Az ukrán zászlós kitűzőt sokáig a mellén viselő momentumos Szarvas Koppány Bendegúz nem érzi indokoltnak, hogy a gyerekek programját az önkormányzat támogassa, ellenben – mint kifejtette – fegyvereket, és harci felszereléseket szívesen küldene a fronton harcolóknak. Pikó András pedig arról beszélt, hogy ez egy nemes feladat, meg hogy fontos a cél, ám ennek ellenére mégsem szavazta meg. Olyan ürügyre hivatkozott a polgármester és szövetségesei, hogy nem ment végig a folyamat a bürokrácia útvesztőin, miközben olyan frázisokkal dobálóztak, hogy Pikó önkormányzata szolidáris, meg hogy az önkormányzatnak fontosak a menekültek. Mint kiderült mindezek csak üres szavak voltak, amikor tettekkel kell bizonyítani, akkor már nem olyan fontos Pikóéknak a szolidaritás, az elesettek támogatása.


Erotikus novellaírásra igen, menekült gyerekekre nemet mondott a polgármester


Vörös Tamás, a helyi Fidesz-KDNP frakció vezetője szerint felháborító, hogy Pikóék, akik korábban olyan

programokat támogattak, mint a biciklizést migráns nőkkel, vagy erotikus novellaíró tanfolyamot tartottak az önkormányzat intézményében, nem akarnak segíteni a kárpátaljai és az ukrán gyerekeken.



– Amikor a polgármester volt munkahelyével, a Klubrádióval milliós szerződéseket köt az önkormányzat intézménye, vagy például itt volt Iványi Gábor, aki arra sem tudott válaszolni, hogy mire költené az önkormányzat támogatását, akkor csont nélkül átmentek ezek a támogatások. Vagy például finanszírozunk egy Józsefvárosi Múzeumot, ami évek óta nem működik, de ezekkel nincs probléma Pikóék szerint, a gyerekek megsegítésével pedig úgy tűnik van bajuk – mondta Vörös Tamás, hozzátéve, ez a nemes ügy a baloldali civakodás áldozata lett.


Juharos Róbert, a Józsefvárosi Fidesz elnöke és Vörös Tamás frakcióvezető egyhavi tiszteletdíját ajánlotta fel az iskola alapítványának.


留言

無法載入留言
似乎有技術問題。請重新連線或重新整理頁面。

Hírek

bottom of page