top of page
  • rudolfbanyai

Lázár János a Pázmány Campusról: ez lesz az elmúlt évtized legnagyobb iskolafejlesztése

Szerdán körbekordonozták a munkaterületet, amivel megkezdődött a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának kivitelezése. Lázár János a közösségi oldalán jelezte: a legnagyobb körültekintéssel bontják le az oda nem illő épületeket, majd megépítik az ország legmodernebb, a környezetével harmonizáló egyetemi campusát.

Amint azt megírtuk, július 31-én megkezdődött a Pázmány Campus beruházás érdemi része. A tervek szerint ősztől tavaszig zajlik a bontás, utána megkezdődik az építkezés.


Lázár János építési és közlekedési miniszter közösségi oldalán üdvözölte a munkálatok megkezdését.


Mint írta: először a tájsebként a Palotanegyedbe ékelődő, oda nem illő épületeket bontják le a legnagyobb körültekintéssel, mentesítik a helyszínt az egészségre is káros anyagoktól, majd megépítjük az ország legmodernebb, mégis a környezetével harmonizáló egyetemi campusát.


Ez lesz az elmúlt évtizedeinek legnagyobb iskolafejlesztése! - fogalmazott a miniszter.



A már kész terveket most a kerülettel és a helyiekkel folytatott egyeztetések eredményeként átdolgozzuk, azonban azok jövő év tavaszára elkészülnek, hogy ezt követően minden engedély birtokában elkezdődhessen az építkezés - írta Lázár János, aki bejegyzésében odaszúrt a beruházást kampánycéljai miatt gáncsoló Pikó Andrásnak is.


Továbbra is várjuk, hogy a józsefvárosi kerület vezetése és a beruházás környékén élők mondják el, hogy az új egyetemi épület környezetében hogyan újuljanak meg a homlokzatok, az utcák, a parkok. Milyen legyen az új Palotanegyed? Mi egy csodálatos Campust adunk hozzá!


Pikó András sértődötten annyit írt erre válaszul, hogy mivel eddig nem építették be a társadalmi egyeztetés eredményeit, ezért nem látja értelmét további egyeztetéseknek.

Comments


Hírek

bottom of page