top of page
  • rudolfbanyai

Lázár János a Pázmány Campusról: a kerületet elcsúfító épületeket elbontjuk, a Palotanegyedet megújítjuk

Ütemterv szerint halad a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új Campusának beruházása. Jelenleg az irodaépület tetőterét és nyílászáróit bontják – számolt be Lázár János a közösségi oldalán. Az építési és közlekedési miniszter úgy fogalmazott: így épül meg az ország legmodernebb, mégis a környezetével harmonizáló egyetemi campusa.

Az elmúlt évtized legnagyobb iskolafejlesztése július 31-én vette kezdetét, amikor körbekordonozták a munkaterületet, amit követően meg is kezdődött a bontás.



A projektről Lázár János augusztus 27-én szolgáltatott új információkat. A miniszter tudatta, hogy ütemterv szerint haladnak a bontási munkálatok Magyarország egyik legnagyobb beruházásánál, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új Campusánál.

Mint írta, folyamatosan egyeztet a katolikus egyház képviselőivel.

Jelenleg az irodaépületek nyílászáróinak illetve tetőterének bontása zajlik, miközben az épületekben található kultúrtörténeti alkotások értékmentését is végzik – amelyről képanyagot is közzé tett.

Lázár János kiemelte:

Az elmúlt évtizedek legnagyobb iskolafejlesztésének köszönhetően a főváros 8. kerületének közepét elcsúfító, oda nem illő lepusztult épületeket elbontjuk, a Palotanegyedet megújítjuk. Így épül meg az ország legmodernebb, mégis a környezetével harmonizáló egyetemi campusa.

Mint ismert, a beruházásnak nem mindenki örül. Józsefváros önkormányzata a választás előtt politikai haszonszerzés reményében igyekezett a fejlesztés ellen hangolni a közvéleményt, ám a saját kutatásuk szerint is az emberek többsége pozitívan fogadta a campusépítést, amellyel szebb és zöldebb lesz a Palotanegyed. Pikóék gáncsoskodása odáig vezetett, hogy a kormány egyenesen a lakosoknak tett ajánlatot, amely szerint megújítják a beruházás közvetlen szomszédságában lévő társasházak homlokzatát, felújítanak közterületeket, azoknak a közvetlen szomszédoknak pedig, akik az építéssel járó kellemetlenségeket a jövőbeni előnyök ellenére sem vállalják, vételi ajánlatot tettek ingatlanjaikra.

Commentaires


Hírek

bottom of page