top of page
  • rudolfbanyai

Látványos szakaszhoz ért a volt rádióépületek bontása: leszerelik a 30 méteres antennát

Szeptember 24-én bontják el az egykori Magyar Rádió irodaépületének tetején lévő mintegy 30 méter magas antennát - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), hozzátéve: a legnagyobb körültekintéssel és a lehetőségekhez mérten a legkisebb zaj és porterheléssel kezdték meg az új Pázmány Campus kialakítását célzó építkezést.

Az antenna leszerelésével párhuzamosan elindul az építési törmelék szakszerű és biztonságos elszállítása is - tudatta az ÉKM.


A beruházás ellen Pikó Andrásék politikai haszonszerzés céljából folyamatosan hergelik a helyieket, de nem sok sikerrel. A helyszínre szervezett számos tiltakozási akción rendre mindössze pár ember jelenik meg. Próbálkoztak már a munkagépek útjának lezárásával is, ekkor azonban visszafelé sült el az akció, a rendőrség eljárást indított be nem jelentett tüntetés miatt a munkálatokat akadályozni próbáló momentumos politikusokkal szemben.



Erre utal az ÉKM közleménye is, amely hangsúlyozza: annak ellenére, hogy a bontás minden szükséges hatósági engedéllyel rendelkezik, az iskolaépítés ellen tiltakozók folyamatosan próbálják lassítani vagy gátolni a munkát.

Ahogy a beruházó minden jogszabálynak megfelelve, minden hatósági előírást betartva, a kivitelező pedig a legnagyobb körültekintéssel és a lehetőségekhez mérten a legkisebb zaj és porterheléssel kezdte meg a munkát, - úgy a helyi tiltakozóktól és hozzájuk csapódó politikusoktól is azt kérjük és várjuk, hogy tartsák tiszteletben a törvényeket

- fogalmaz a minisztérium.


Emlékeztettek: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új központjának építése az elmúlt évtizedek legnagyobb iskolafejlesztése, amely során megújul az elhanyagolt belvárosi terület, felújítanak több régi palotát, a történelmi városrész a környezetébe illeszkedő, de mégis XXI. századi épületekkel gazdagodik a környék, illetve növekszik a környék zöld és közösségi tereinek az aránya.

A Minisztérium továbbra is várja a józsefvárosi kerület vezetésének, illetve a leendő egyetemi campus környezetében élőknek a véleményét és javaslatait, hogy a beruházással párhuzamosan, hogyan újuljon meg a Palotanegyed - tették hozzá. Ezt elmondta a tiltakozóknak Lázár János építési és közlekedési miniszter személyesen is, amikor egyik reggel meglátogatta őket a Pollack Mihály téren.

Comments


Hírek

bottom of page