top of page
  • rudolfbanyai

Ludovika fejlesztés: Pikó és Jámbor hazudik

Hármas garanciarendszer védi a lakókat, ez derül ki Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatójának leveléből, amelyet az állami kisajátítással érintett lakók is megkaptak. Mint ismert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campus fejlesztése során, az állam kisajátít 10 épületet a Diószegi, a Korányi és Dugonics utcában. Pikó és Jámbor András a hír óta folyamatosan azzal stresszeli a lakókat, hogy utcára kerülnek. Egyfajta Robin Hoodként állítják be magukat az új sherwoodi erdőben, miközben Pikó nem tud cserelakást biztosítani az érintett 210 család számára - olvasható a Hírnyolc hetilapban.

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője, volt józsefvárosi polgármester és Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára után, a héten Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is világossá tette: hármas garanciarendszer biztosítja az érintett kerületi ingatlanok lakóinak a lakhatását. Az erről szóló írásos levelét el is juttatta a lakókhoz.


A garanciarendszer pontjai:

  • 1. Első körben az önkormányzat által felajánlott fővárosi, többek között komfortfokozatában, alapterületében, műszaki állapotában, szobáinak számában legalább a jelenlegihez illeszkedő, de a törekvéseik szerint még kényelmesebb cserelakást kell biztosítani.

  • 2. Amennyiben e kötelezettségének az önkormányzat nem tesz eleget, az állam által a fentiek szerint felajánlott, a lakók számára az előrelépés lehetőségét biztosító cserelakást biztosítanak.

  • 3. Ha valamely lakó a felajánlott cserelakást nem fogadja el, kártalanításra jogosult.


Orbán Balázs még egy lényeges részletet tisztázott:– Nagyon fontos rögzíteni, hogy a törvényjavaslat alapján egyetlen bérleti joggal rendelkező család lakhatása sem kerülhet veszélybe, ugyanis amíg megfelelő budapesti cserelakásra nem kaptak ajánlatot a lakók, a bérleti jogviszony megszűnése lehetőségként sem merül fel – jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója. Hozzátette: a baloldali politikusok a politikai haszonszerzés érdekében rosszhiszeműen és megalapozatlanul riogatják utcára kerüléssel az érintett lakókat. A Ludovika Campus fejlesztéseivel kapcsolatos további beruházások célja az, hogy a leromlott állapotú ingatlanok felújításával olyan biztonságos környezetet alakítsanak ki, amelynek előnyeit a hallgatók mellett elsősorban a józsefvárosi lakosok élvezhessék.


A magát "Robin Hoodként" beállító Pikó Andrást és Jámbor Andrást tehát ismét hazugságon kapták: egy szó sem igaz abból a meséből, amivel azért ijesztettek rá 210 családra, hogy saját politikai játszmáihoz használja fel a gyanútlan embereket.

Comentários


Hírek

bottom of page