top of page
  • rudolfbanyai

Levonultak a munkások, de ottmaradt a mobilbudi a Kun utcában

Nagyon berághattak Pikóék a katolikus egyházra. A Kun utcában éppen a Szent Rita templom bejárata elé helyeztek egy bűzölgő mobilbudit, ami az aszfaltozó dolgozókat szolgálta ki. Csakhogy a munkások már rég levonultak a területről, a budi viszont maradt.

Nemcsak a templomba járó hívek, hanem a környékbeliek is kiakadtak Pikó Andrásék „megoldásán”, miszerint a Kun utcában az aszfaltozó munkásoknak kitett mobilvécét éppen Isten háza elé sikerült lerakni.  

Mennyire kell abnormálisnak lenni ahhoz, hogy egy teljesen üres utcában pont a templom elé tegyenek egy darab mobilvécét?

– tette fel a kérdést egy lakos.

Egy másik meg azt írta: „Ez a »nyócker«! Itt mindent lehet! Meg lett szavazva, ugye? Tehát itt mindent lehet. Az utcán, téren élni, hugy*zni, sz@rni, fürödni, élni! Ez a nyolcker!” 

Volt, akit viszont ez egyáltalán nem lepett meg. „Pikó Andrásék raktak már ilyen illemhelyet a játszótér kerítéséhez, gyógyszertár ajtaja mellé, de azért ez felháborított!” – nyilatkozta Katalin a Metropolnak.


A lap szeptember első napjaiban megkereste az önkormányzatot is, akik azt válaszolták, hogy még azon a héten elviszik a mobilvécét. Azóta a munkások levonultak, az elszállítás ígért határideje is lejárt, a budi viszont maradt.


Hogy ennek lehet-e köze a baloldali városvezetés és a katolikus egyház közti rossz viszonyának a Pázmány Campus miatt, az nem egyértelmű, mindenesetre elég furcsa, hogy az üres utcában éppen a templom elé kellett helyezni a budit.



A környéken lakó Pálovics Emese a Hírnyolc extrának azt mondta: el tudja képzelni, hogy direkt felejtették itt a vécét, mert a városvezetésnek feltett szándéka, hogy teleszórja vécékkel a kerületet.

Ezekkel azonban számos probléma van. A környékükön megjelennek mindenféle zűrös alakok, ráadásul ott bűzölögnek a lakások körül. Korábban a Teleki térre is raktak ki mobilbudit, amit csak azután szállítottak el, hogy az ott lakók aláírásokat gyűjtöttek tiltakozásul.


Ez a sunyi, ottfelejtős módszer nem egyedi eset. Anita szerint az Üllői úton is csaknem két hete végeztek a munkálatokkal, de az oda kirakott vécét már nem vitték el.   


Comments


Hírek

bottom of page