top of page
  • rudolfbanyai

Lakossági megoldásközpont nyílt a Szigony utcában

Mivel Pikó nem foglalkozik a lakosok problémáival – ami bőven van – ezért Kaiser Edvin, a Losonczi negyed fideszes képviselőjelöltje gondolt egyet, és nyitott egy megoldásközpontot a Szigony utcában.

- Felsorolni sem lehet, annyi itt a gond – mondja egy arra járó hölgy, aki örül a megoldásközpont létrejöttének. A legfontosabbak problémák között említette a közbiztonságot és a köztisztaságot. Mint mondja: a Szigony utcai panelok lépcsőházait belakták a hajléktalanok és a drogosok. – Itt idősek, kiskorúak is laknak és nemcsak a látvány ijesztő, de ezek a zűrös alakoktól bármi kitelik – fakadt ki, hozzátéve: rá is támadhatnak a védtelenekre, ha be vannak állva. A minap – meséli – pedig amikor jött haza az unokájával, egy letolt gatyájú ember lőtte be magát a kapualjba, a ruhája tiszta fekália volt. – A fiam rakta őt ki a házból, majd ahogy jött fel az emeletre a folyosón szexelő párba botlott – magyarázza a gondokat, ami miatt a kiskamasz unokáját sem meri a boltig elengedni, mert veszélyes lett a környék. A nő szerint hiába jelezték a lakók minden hivatalos fórumon, Pikóék semmit sem tesznek értük, itt élőkért.


Kaiser Edvin, a fidesz képviselőjelöltje, a megoldásközpont megálmodója azt mondja, a létesítmény funkciója, hogy szorosabb kapcsolatot tartson az itt élőkkel. Bár a közelben lakik az a terve, ha megkapja a bizalmat nyit egy irodát is, hogy minél inkább elérhető legyen a környéken élők számára. Mint mondja: a lakók pozitívan fogadták a megoldásközpontot, amelyre került egy postaláda is, ahova ötleteket lehet betenni, amit akár a programjába is beépíthet.


– A fő probléma itt a környéken – ahogyan a hölgy is említette – a közbiztonsággal kapcsolatos, de kapok panaszt az önkormányzat hanyag feladatvégzésével kapcsolatban is. A Práter utcában például egy önkormányzati bérházban rossz munkálatvégzés miatt lakások áznak be – magyarázza Kaiser Edvin, hozzátéve: a megoldásközpont hétköznap 9 és 17 óra között, hétvégén pedig 9 és 12 óra között tart nyitva, ezen túl pedig az ötletládába bármikor be lehet dobni a panaszokat, észrevételeket. Ha megkapjuk a bizalmat - többek között - helyre fogjuk állítani a közterületek rendjét, rendszeres nagytakarításokat szervezünk, újranyitjuk a körzeti megbízotti irodákat, rendezzük a panelátjárókat, kitakarítjuk a drogosokat a házakból – fogalmaz Kaiser Edvin.  

Comments


Hírek

bottom of page