top of page
  • rudolfbanyai

Lázár János a Pázmány Campus ellen tüntetőkkel kávézott hétfő reggel

Folyamatos tiltakozást jelentett be a Momentum-közeli civil szervezet az épülő Pázmány Campus elé. A helyszínen minden reggel megjelenik 5-10 ember. Hétfőn ellátogatott hozzájuk Lázár János építési és közlekedési miniszter, aki azt ígérte az építkezéssel járó kellemetlenségekért kompenzálják a palotanegyedieket.  

Mint ismert a Magyar Rádió egykori székháza helyén építik fel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új Campusát. Az azbesztet is tartalmazó, városképromboló épületeket elbontják, helyükre új oktatási épületet emelnek, valamint felújítják a régi főúri villákat is.


Pikó András és a Momentum ebben politikai hasznot vélt felfedezni, amely során ismét támadhatja a kormányt, elvégre egy építkezés mindig kellemetlenségekkel jár. A NoLimpiás párthoz közelálló helyi civil szervezet élére állt a tiltakozásnak és már az első munkanapon akadályozták a munkagépek bejutását, úgy, hogy a kamion elé álltak. Ebből rendőrségi ügyük is lett, de ennek ellenére folytatták a tiltakozást.


Azt ígérték minden reggel egy órát demonstrálnak a Pollack Mihály téren. Az elmúlt napokban így 5-6 ember gyülekezett a téren és beszélgettek. Hétfőn meglátogatta őket Lázár János is, aki a közösségi oldalán beszámolt a találkozóról.



Az építési és közlekedési miniszter kiemelte:

Az építkezés rossz, valaminek az újjá- vagy felépülése pedig jó: ezt a természetesen ellentmondást kell kezelnünk a VIII. kerület szívében épülő új egyetemi negyed kapcsán is.

Szerinte a Palotanegyed gyarapodni fog az új Pázmány Campussal, amely Közép-Európa egyik legszebb és legmodernebb egyetemi városnegyede lesz, és ezáltal új életet hoz a környező utcákba is.

Az építés folyamata természetesen kényelmetlenségekkel, sőt hétköznapi áldozatokkal jár, amit sosem tagadtam és amit sosem vettem félvállról. Ezért volt természetes számomra az, hogy kompenzációt kínáljak fel a kerületnek, illetve a negyedben élőknek.

– emelte ki Lázár János, aki ezért is látogatta meg a demonstrálókat. A miniszter azt ígérte megbeszélik és megoldást találnak.

Comments


Hírek

bottom of page