top of page
  • rudolfbanyai

Külföldi segítséggel őrizte meg a hatalmát Pikó András Józsefvárosban

Minden trükköt bevetett Pikó András, hogy újabb öt évig ülhessen a Polgármesteri Hivatal bársonyszékében. Miután az elmúlt években leszerepelt a józsefvárosiak előtt, az ideiglenesen itt lakókat, migránsokat és a külföldieket célozta meg, ami végül felé billentette a mérleget a június 9-ei választáson.


Hiába szavaztak többen - 13440-en - Pikó András ellen, aki ezzel szemben 12841 voksot kapott, mégis marad a kerület élén. Sára Botondra 11710 szavazat érkezett, 738 vokssal több, mint öt évvel ezelőtt, Ébl, György, a Mi Hazánk jelöltje 843, Szili-Darók Ildikó 444, míg Simon György 443 voksot tudhat a magáénak.

A szavazatok feldolgozása alatt végig fej-fej mellett állt Pikó András és Sára Botond, ám a végére nünasznyi előnyt szerzett Pikó, aki kampánya jelentős hányadának hangsúlyát a Józsefvárosban tartózkodó külföldiek szavazatainak megszerzésérre tette. Angol nyelvű szóróanyagokon, nekik szervezett fórumokon szólította meg őket, akik közül sokan csak ideiglenesen tartózkodnak a kerületben, ezúttal ők bizonyultak a mérleg nyelvének.   


Sára Botond: köszönet a több mint 11 ezer szavazatért


Sára Botond közösségi oldalán köszönetet mondott mindenkinek, aki rá szavazott, egyben gratulált Pikó Andrásnak. Az eredmények ismeretében azt mondta: arra készült, hogy megállítsa azt a züllést, ami most jellemzi a várost. Ezen szeretett volna változtatni, ám erre – úgy tűnik – még várni kell. Emellett azt ígérte, hogy továbbra is számíthatnak rá az itt élők.

Az egyéni képviselők között is szoros volt a verseny. A tizenkét körzetből – 2019-hez hasonlóan – kettőt nyertek meg a Fidesz-KDNP képviselői, Kecskeméti László, az Orczynegyedben és Soós György a Magdolnanegyedben, tízben Pikó támogatói végeztek az élen. Több helyen is mindössze néhány szavazat döntött a polgármester emberei mellett. 


Hat fideszes és egy szocialista is bejutott listáról a képviselő-testületbe


A kompenzációs lista alapján a Fidesz-KDNP négy képviselőt ad a következő képviselő-testületbe. A lista szerint Egry Attila, Juharos György, Szilágyi Demeter és Vörös Tamás kapott mandátumot, valamint Szili-Darók Ildikó, az MSZP jelöltje. Az új képviselő-testület októberben áll fel.

Commentaires


Hírek

bottom of page