top of page
  • vsomorjai

Közlekedési káosz: a Baross utcától a Teleki térig áll a kocsisor délutánonként a Magdolnanegyedben

Pikó Andrásék észszerűtlen intézkedések hadával teljesen szétverték Józsefváros közlekedését. Forgalomcsillapítás címszóval felforgatták a közlekedési rendet, amivel sikerült állandó dugót, nagyobb szmogot és magasabb benzinfogyasztást elérni, nem is beszélve a hosszabb menetidőről. 



Újabb szintet lépett Pikóék autósüldözése.


Miután fizetőssé tették a helyieknek a parkolást, és több száz parkolóhelyet felszámoltak, nekiláttak a forgalmi rend felforgatásának is.


A kerület számos pontján belenyúltak a megszokott forgalmi rendbe azzal a nem titkolt céllal, hogy ellehetetlenítsék az autós közlekedést Józsefvárosban. 


Több felháborító intézkedés is született.


Egy kereszteződés előtt három méteres kerékpársávot létesítettek az autósok bosszantására. Felforgattak forgalmi rendeket; a Kun utcában például ezzel sikerült a halszálkás parkolást balesetveszélyessé tenni.


A legfelháborítóbb megoldás azonban a Magdolnanegyedben született, ahol forgalomterelő karókkal vágtak ketté utcákat, aminek köszönhetően a csúcsidőben kilométeres kocsisor áll a dugóban. Az indok a forgalom csillapítása volt, azonban a lakosok arról számolnak be, hogy óriási kerülőkkel tudnak csak hazajutni, ami nemcsak a hosszabb menetidőben, hanem a benzinfogyasztáson is megmutatkozik.


Ezen felül több helyen olyannyira leszűkítették az utcákat, hogy oda a tűzoltó, a mentő és a nagyobb járművek csak nehézkesen tudnak eljutni.


Sára Botond azt ígéri, ha a lakosok a fejlődés, rend és a biztonság programjára szavaznak, akkor amellett hogy eltörlik a helyi lakosoknak szóló éves fizetős parkolást, helyreállítják a forgalmi rendet is.  

Comments


Hírek

bottom of page