top of page
  • vsomorjai

Kígyózó sorok a szakrendelő előtt, dohos, penészes bérlakások

Szinte semmi sem teljesült Pikó András öt évvel ezelőtti, az egészségügyet érintő vállalásaiból. Míg Kocsis Máté és Sára Botond idejében megújultak a rendelők, háziorvos-pályamodell működött, bővült az orvosi eszközpark, és új rendelőket is építettek, addig a jelenlegi kerületvezető mindössze annyit ért el, hogy egyre gyakoribb a kígyózó sorok látványa a szakrendelő előtt.  



Pikó András hosszan sorolta 2019-ben, mi mindent tesz majd a kerületiek egészségének javításáért: népegészségügyi program indítását, a vészhívó rendszer fejlesztését, a házi segítségnyújtásban részesülők körének bővítését, az ivóvíz ólomszennyezettségének feltárására irányuló vizsgálat indítását, azbesztmentesítési programot ígért.


Nos, mindebből egyetlen vállalás teljesült: új diagnosztikai eszközök érkeztek, amit azonban Pikó feltehetően már annak tudatában ígért be, hogy tisztában volt vele, elődei ilyen pályázatokon indultak és nyertek is. Büszkén pózolt hát a vadonatúj gépekkel, holott azok beszerzéséhez semmi köze sem volt.


Amihez viszont volt köze, az a szakrendelő főigazgatójának menesztése, amit még a mellette álló szocialisták is elleneztek. A fej nélküli intézményben pedig – ahogyan várható volt – kígyózó sorok alakultak ki.


A másik terület, ahol sokat tehetett volna a kerületiek egészségéért, az a vizes, penészes bérlakások állapotának javítása, ám ez ügyben sem sikerült előrelépni. Sorra panaszkodnak a bérlők, hogy Pikóék által felújítottnak hazudott bérlakások vizesednek, penészesek, és ezekbe költöztetnek légúti panaszos, asztmás embereket. 


Pedig Pikó megérkezte előtt kiemelten fontos terület volt az egészségügy fejlesztése a kerületben. Kocsis Máté és Sára Botond idejében teljeskörűen megújult a Szent Kozma Egészségügyi Központ, korszerűsítették a háziorvosi rendelőket, három új rendelő épült - a Százados negyedben, a Kálvária téren, és a Gutenberg téren –, háziorvosi életpályamodell működött, és folyamatosan pályázhattak eszközfejlesztésre.


Június 9-én erről is ítéletet mondhatunk. Pikóék beváltatlan ígéreteit vagy a fejlődő kerületet választjuk?  

תגובות


Hírek

bottom of page