top of page
  • rudolfbanyai

Két évig készült, végre átadták, de most sem működik – mi az?

A helyiek nem akarták mégis megvalósult Karácsony és Pikó dédelgetett közvécé projektje keretében a II. János Pál pápa téri Példamutató vécé. Az 50 milliós illemhelyet másfél éves csúszással adták át idén májusban. Azóta viszont napi szinten járnak a szerelők, de még így sem működik.  

A közelben lakó Pálovics Emese naponta jár a II. János Pál pápa téren. Mint mondja: a projekt kálváriája az ott lakók szeme előtt zajlott. Tavaly szeptemberig elkészült a bódé, ám nem volt meg a hozzá szükséges közműhálózat. Végül fél év után az is meglett, így májusban át is adták. Azóta viszont napi szinten kint van a javítóbrigád, mert hol ez nem működik rajta, hol az. A legtöbb probléma úgy tudja az ajtóval van. Volt olyan eset, hogy zárt állapotában 10 centis rés volt rajta.

Ha mégis működik valamilyen csoda folytán, akkor drogosok és prostituáltak „használják”. Egy alkalommal amikor arra mentem, egy pár azon volt felháborodva, hogy nem működik, így nincs ahol eltöltsenek egy pásztorórát. Máskor drogosok 5-6 fős csoportja veszi birtokba.

 

Emese szerint az erre fordított 50 milliót - ami, úgy tudja végül csaknem duplája lett – másra is fordíthatták volna. Például megemelhették volna a társasházi felújítási pályázati keretet, ami az előző városvezetés idején 2 milliárd volt, most meg töredéke.   

Comments


Hírek

bottom of page