top of page
  • vsomorjai

Kék budik és sittes konténerek: ez nem városfejlesztés

Kék budik és sittes konténerek kihelyezése a közterületekre, valamit százmillióért egy darab zebra: ezek a baloldali vezetés városfejlesztései az elmúlt öt évben. A Blaha Lujza tér, Somogyi Béla utca, Déri Miksa utca mind az előző – jobboldali – vezetésnek köszönhetően újultak meg. A baloldalnak annyi köze van hozzájuk, hogy késve, drágábban és kevesebb műszaki tartalommal adták át őket.



Pikó Andrásék azt ígérték, hogy tovább fejlesztik a kerületet, de becsapták a józsefvárosiakat, érdemi nagyberuházást ugyanis nem tudnak felmutatni, leállították azonban az Orczy tér és a Népszínház utca felújítását.


Csökkentették a társasházi pályázati forrásokat, a közterületeket nem tartják rendben, a bérlakásokat nem újították fel.


Leszereltek kukákat, megszűntettek parkolóhelyeket, értelmezhetetlen sárga csíkokkal festették tele a kerületet, bezárták a kulturális intézményeket, és a közrend fenntartására sem fordítanak figyelmet.


Józsefváros elmúlt, közel öt éve sajnos nem a fejlődésről szólt, a legtöbb területen csak visszafejlődik a kerület.

A beruházások elmaradásával szemben azt látjuk, hogy egyre több a romkocsma a kerületben, és már a szélsőbaloldali antifáknak is van itt törzshelyük.

Comments


Hírek

bottom of page