top of page
  • rudolfbanyai

Kutyakomédiát csinált Pikó a Diószegi utcaiak lakossági fórumából

Fórumot szervezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem az új tanárképző karának fejlesztésében érintett lakosoknak. A választások lezárultával  viszont – úgy tűnik – Pikó Andrásnak már nem olyan fontos a lakók képviselete, hiszen csak az összejövetel második felére jött el és azt is széttrollkodta, a meghívásának protokollját helyezve középpontba, és nem a bérlők problémáinak megoldását.

Mintegy száz lakos elment a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lakógyűlésére, amelyen tájékoztatást nyújtottak a leendő tanárképző kar helyén élő lakók számára. Az eseményre Pikó András polgármester is várták, a pódiumon neki fenntartott szék azonban üres maradt.


Senki nem marad lakhatás nélkül, hármas garancia védi a lakókat


Korim Balázs, az NKE főtitkára tájékoztatta a jelenlévőket. Mint mondta: a sajtóban megjelent hamis információkkal szemben senki sem kerül utcára. Emlékezetes: Pikó András és Jámbor András ilyen a csúsztatásokkal és valótlanságokkal próbáltak politikai haszonra szert tenni.

Korim Balázs ezúttal is kiemelte – ahogyan azt korábban Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is elmondta – a lakókat hármas garancia védi, és a kormány gondoskodik az érintettek lakhatásáról, akkor is, ha az önkormányzat ezt nem teszi meg.    


Pikó késve jött, és akkor is csak saját érdekből vitatkozott, alkudozott  


Több lakó is nehezményezte, hogy nincs ott a polgármester, aki – talán éppen a jelenlévő Jámbor András telefonálásai hatására – a rendezvény második felében befutott, de akkor nem állt ki az emberek elé, hanem leült a hátsó sorokban és – a lakosok érdekeinek képviselete helyett – azon kezdett el vitatkozni, hogy mennyire volt protokollárisan helytálló a neki küldött meghívó. Emellett, mint egy piaci kofa elkezdett követelőzni, hogy az egyetemnek kijelölt önkormányzati ingatlanokért 17 milliárd forintot kér. Az NKE főtitkára felvilágosította a polgármestert, hogy ez nem kívánságműsor, az ilyen helyzetekre világos jogszabályok vannak lefektetve, és azokat kell betartani.  

Kecskeméti László: Pikó tegye félre az egóját és egyeztessen a lakók érdekében


Az eseményen felszólalt Kecskeméti László, az Orczy negyed egyik újonnan megválasztott önkormányzati képviselője is, aki arra kérte a második ciklusát kezdő Pikót, hogy tegye végre félre az egóját meg a politikai céljait, és konstruktívan egyeztessen a projekt kivitelezéséről a lakosság érdekében. A felszólalása elnyerte a megjelentek többségének tetszését, akik bíznak benne, hogy ő majd képviseli az érdekeiket.

Az összejövetelen elhangzott, hogy az Egyetem kezdeményezésére alakul egy munkacsoport a beruházással kapcsolatosan, amelyben konszenzus van az önkormányzattal is. Ennek létrejöttét Kecskeméti László is támogatja, ezért felajánlotta segítségét, tekintettel arra, hogy rendelkezik ilyen irányú szakmai tapasztalatokkal.

Comments


Hírek

bottom of page