top of page
  • vsomorjai

Kultúra Pikó András módra

A nőimitátor showkat szervező antifa gyülekezőhely, a Gólya, és a drogos bulikról ismert Auróra kocsma jelenti Pikó Andrásék számára a kultúrát. Mi más lehetne a magyarázata annak, hogy ezek a helyek a támogatásukat élvezik, míg a Józsefvárosi Galériát bezárták, a Józsefvárosi Cigányzenekart leépítették, és a kerületi szépkorúaktól megvonták a kedvezményes színházlátogatás lehetőségét. 

Pikó András csapata már nem is titkoltan dörgölőzik az Orczy úti Gólya klubhoz, amely 1,7 millió forintos kedvezménnyel vehet bérbe önkormányzati ingatlant. Ez az a klub, ahol az antifák gyülekeztek, mielőtt tavaly februárban csoportokba verődve brutálisan megtámadtak volna ártatlan járókelőket, és ez az az eszme, amellyel Jámbor András és mozgalma is erősen szimpatizál. Az sem lehet véletlen, hogy az Orczy úti zebra, amely négy év alatt készült el, közel 100 millió forintból, éppen a Gólya elé került, és amelyet olyan nagy csinnadrattával adtak át Pikóék, mintha egy egész negyedet felújítottak volna.


Hasonlóan kedves a baloldalnak az Auróra kocsma, ahol korábban nagy mennyiségű drogot találtak egy rendőrségi razzia alkalmával, és amelynek a bezártatását Pikó megakadályozta, hiába tiltakoztak a klub ellen a környék lakosai.  


A valódi kulturális értékek ezzel szemben semmit sem jelentenek a jelenlegi városvezetésnek, amit már számos alkalommal bizonyítottak.


Éppen a kultúra napja jegyében záratták be a több évtizedes múltra visszatekintő Józsefvárosi Galériát, amely az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztálynak biztosított többségében ingyenes programokat. Helyette létrehoztak egy olyan Józsefvárosi Múzeumot, ami a mai napig nem nyitott ki, vezetői azonban már több mint egy éve vannak.


Lakat került még a Zászlómúzeumra, és leépítették a Józsefvárosi Cigányzenekart is. 


Az egyik legfájóbb azonban az volt, amikor elvették a 65 év felettiek ingyenes színházlátogatási lehetőségét a Turay Ida teátrumba, illetve megszüntették a kedvezményes belépést az Erkel Színházba.


Sára Botond programja szerint ezeket visszakapják a kerület lakói, amennyiben bizalmat szavaznak a fejlődés, a rend és a biztonság programjára.   

コメント


Hírek

bottom of page