top of page
  • rudolfbanyai

Kocsis Máté: Pikónak fontosabb volt a szélsőbaloldali aktivistahálózat kifizetése, mint az ígéretei megvalósítása

Pikó András trükközéseit leleplező sorozatot indított Kocsis Máté, Józsefváros korábbi polgármestere. Míg az első rész arról szólt, hogyan jutott külföldi segítséggel a polgármesteri székbe, a másodikban arról is lehull a lepel, hogy hogyan pénzeli Pikó a józsefvárosiak adóforintjaiból a szélsőbaloldali aktivistahálózatát.

Pikó 5 éve bizalmat kapott, de azóta csak becsapta az embereket – kezdte bejegyzését Kocsis Máté. A politikus szerint nem is csoda, hogy nem tartotta be az ígéreteit, hiszen saját aktivistáinak kifizetése lett az elsődleges feladata 2019-es győzelme után. Mint írta: az erőszakos- és pedofil bűncselekményeket elkövető antifák mind a Jámbor András vezette szélsőbaloldali Szikra Mozgalom szimpatizánsaihoz köthetők, amit számos tettük is bizonyít. Például az, hogy 70 ezer pedofil képet találtak Jámbor emberének lakásán, vagy a civilek meglincselése a nyílt utcán 2023 februárjában, továbbá a józsefvárosi Fidesz iroda megrongálását is Jámbor embere tette.


Kocsis Máté rávilágított: Pikó kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza és a hazai antifák ernyőszervezete Balos Fórum néven tartottak egyeztetéseket 2019 decemberétől, hogyan koordinálják az önkormányzatot. Egy 2021-es, külföldi szélsőbaloldali párt finanszírozásában készült tanulmányban - aminek szerkesztésében maga Udvarhelyi Tessza is részt vett - maguk fogalmaztak úgy: a hálózat felügyelő szerepet tölt be az önkormányzat életében. Forrásokat kap attól és cserébe saját aktivistahálózatával segíti azt – tette hozzá Józsefváros korábbi polgármestere.  


A politikus szerint így kaptak Pikótól pozíciókat vagy éppen zsíros szerződéseket az önkormányzatban a szélsőséges szervezet tagjai. Eközben Pikóék láthatóan évekig csak "ültek" Józsefváros megörökölt milliárdjain, hiszen semmit sem fejlesztettek érdemben, viszont kiszúrták a lakosság szemét néhány eszement újítással, mint például a köztéri toi-toi wc-k. De nem foglalkoztak a köztisztasággal, a közbiztonsággal. A saját maguk által kiosztott közpénzt egy 2020-ban kiszivárgott emailezésben csak “manna”-ként emlegettek. Ezidő alatt, ebből a “mannából”, és Pikó polgármester asszisztálása mellett erősödött meg a Jámbor-féle agresszív Szikra Mozgalom is, amely a 2024-es választásokon már szövetségben indít jelölteket vele – zárta Kocsis Máté, aki azt ígéri folytatja Pikóék üzelmeinek nyilvánosságra hozatalát.


A leleplező írás első fejezete itt érhető el.

Comments


Hírek

bottom of page