top of page
  • rudolfbanyai

Kocsis Máté: Ha a két helyettese nem bízik Pikóban, akkor a választók miért bízzanak meg benne?

Rendezetlen, koszos a kerület, fizetni kell a parkolásért, sarcolják a lakosokat és öt év alatt nem történt semmi azon kívül, hogy toitoi vécéket tettek a közterületekbe és a parkokba a polgármester úrék – mondta Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője a HírTV-ben, hozzátéve: Pikóban közvetlen emberei sem bíznak. Egyikük elindult ellene, a másik meg arról beszélt, hogy pocsék városvezetőnek gondolja.

A választási esélyekről kérdezték Kocsis Mátét, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetőjét a HírTV Választás24 című műsorában. Kocsis Máté szerint Józsefvárosan pontosan az valósult meg, amit 2019-ben mondtak. "Azt mondtuk akkor, hogyha Pikó András lesz a polgármester, akkor visszajönnek a drogosok, ellepik a köztereinket a hajléktalanok, mert számukra a hajléktalanellátás az annyit jelent, hogy menjen mindenki ki az utcára segítség és minden nélkül, ami magának a hajléktalannak se jó, de legalább az ott lakóknak se, és újra gettósodni fog a kerület. Most pontosan ez történt. Kosz van, fizetni kell a parkolásért még az ott lakóknak, sarcolják az embereket, rendezetlenek a közterületek” – emelte ki, hozzátéve: most látványból ezen a héten pénteken muskátlikat ültettek a Népszínház utcában, ami szerinte többet ártott Pikó megítélésének, mint használt.

Mint mondta: a kerület szétesett. Az ő polgármestersége alatt az volt a szlogen, hogy nyolckerből Józsefvárost építünk, Pikóék azonban lezüllesztették, és most újra a gettósodás felé halad.

A győzelmi esélyekről azt mondta, nem lesz könnyű, mert arról vannak információik, hogy Pikóék szakmányban viszik a külföldieket és a hajléktalanokat szavazni. Ezt tették 2019-ben is: 5 meg 10 ezer forintot adtak a szavazatokért Pikóék.

– Tehát azt gondolom, hogy itt nagyon célfotóval fog eldőlni, hogy ki lesz Józsefváros következő polgármestere, úgyhogy arra kérek mindenkit, aki utálja ezt a rendetlenséget, koszt a kerületben, az menjen el szavazni Sára Botondra.

Kocsis Máté beszélt arról is, hogy Pikóék közpénzen működtetnek egy részvételi irodát, ami a kampányirodájuk is. Oda gyűjtötték a külföldiek adatait is. Ennek az irodának a vezetője Udvarhelyi Tessza, aki Amerikából kapott képzést, és a legdurvább külföldi Soros-ügynökök egyike, egyben ő Pikó kampányfőnöke – tette hozzá. Szerinte Józsefvárosban megvalósul az, amiről sokszor az országos polémia is szól, hogy hogyan érvényesülnek a külföldi befolyásszerzési kísérletek. Ugyanakkor – Kocsis Máté úgy véli – reményre ad okot, hogy tisztességes baloldali polgárok is úgy látják, hogy nem jó az irány, és nem szavaznak Pikó Andrásra.

– A hajléktalanok és a külföldiek ott lesznek szavazni Pikó Andrásra, ezért én arra kérek mindenkit, aki változást akar, hogy menjen el szavazni.

A frakcióvezető kitért arra is, hogy Pikónak volt két alpolgármestere. Egyikük elindul ellene, a másik pedig egy kiszivárgott hangfelvételen arról beszél, Pikó átveri az embereket azzal, hogy civil jelölt, mert ő tulajdonképpen egy momentumos politikus, de annyira ügyes, hogy ráadásul Gyurcsány személyes jóbarátja, és egyébként csapnivaló városvezető. Ha a két helyettese nem bízik Pikóban, akkor a választók miért bízzanak? – tette fel a kérdést.


Az Európai Parlamenti választásról azt mondta, hogy ezúttal valóban vérre megy. Ugyanis zajlik egy háború a szomszédban, és ezt a háborút az Európai Unió jelenlegi vezetése nagy összegekkel és politikai akarattal támogatja. – Mi azt szeretnénk, hogy az Európai Unió a békét követelje ki és állítsa meg a várontást. Ezért mindenkinek a békére kell szavazni, hogy ne eszkalálódjon a háború, ezért csak a béke, csak a Fidesz. A legnagyobb választási győzelemmel megüzenhetjük Európának, hogy ez a jó irány. Ne féljenek ettől Nyugaton sem.


Szerinte jó döntés volt Szentkirályi Alexandra részéről a visszalépés, hiszen kiderült, hogy úgy nem lehet a Gyurcsány-Karácsony párost kipiszkálni a fővárosból, ha megosztottak azok, akik elégedetlenek az ő teljesítményükkel. A budapestieknek, akik nem akarják Gyurcsányt a fővárosi városháza folyosóin sündörögni, azoknak egy helyre kell szavazniuk, a listán viszont törekszünk arra, hogy a legnagyobb frakciónk legyen – tette hozzá.

Comments


Hírek

bottom of page