top of page
  • rudolfbanyai

Kiüresedik a Rákóczi téri vásárcsarnok, a felsővezetés meg 20 millió forint prémiumot kapott

Egyre nagyobb a piaci verseny a vásárlókért. A vezetés pedig fejlesztés helyett díjemeléssel sújtotta az árusokat, így nem is csoda, hogy a kereskedők is sorra húzzák le a redőnyöket. A Rákóczi téri vásárcsarnok "leépítését" Karácsony Gergely 20 millió forintnyi prémiummal honorálta a piacot üzemeltető vállalat felsővezetésének. Pikó András polgármester és Jámbor András országgyűlési képviselő felszólalhattak volna ez ellen, de inkább hallgatnak.

Amint biztossá vált hogy újabb öt évig marad főpolgármester, összesen 200 millió forintnyi prémiumot osztott ki Karácsony Gergely a főváros tulajdonában lévő cégek vezetői között.



Ennek 10 százalékát a Budapest Vásárcsarnokai Piacokat, Üzletközpontokat és Vásárcsarnokokat Üzemeltető Kft. felsővezetése kapta. Földes Tamás ügyvezető 7,35 milliót, Kovács János gazdasági igazgató 6,22 milliót, míg Pozsonyi György ügyvezető helyettes 5,53 milliót tehetett zsebre Karácsony Gergely egyszemélyben meghozott döntése nyomán.


A prémiumosztás már csak azért is érdekes, mert a cég - bár számos piacot üzemeltet - a Rákóczi térit szemmel láthatóan a csőd felé kormányozza. Józsefváros egyik legrégebbi és legpatinásabb vásárcsarnoka évek óta küszködik a vásárlóhiánnyal. A Karácsony által pozícióba tett vezetők azonban nem a kedvezményes bérleti díj, vagy egyéb ösztönzőrendszer kialakításán fáradoztak, hanem egy olyan ördögi körbe sodorták a csarnokot, amely egyenes út a megszűnés felé. A piaci árusok díjtételét 30 százalékkal emelték meg, és bevezették az "üzemeltetési költséget" is ami miatt átlagosan 40-70 százalékkal emelkedtek a kereskedők költségei. Sorra zártak be az üzletek, aki még kitartott az levélben próbálta jobb belátásra bírni a piacvezetést, de még csak választ sem kaptak. A felháborító lépés ellen Pikó András polgármester és Jámbor András országgyűlési képviselő sem emelte fel a szavát, holott Karácsony régi harcostársai.

Pikó Andrásnak, mint polgármesternek fejlesztenie kellett volna a vásárcsarnokot vagy közbenjárni a fővárosnál ezért, hiszen benn ül Karácsony testületében. Meg kellett volna védenie. Sajnos nem ez történt

– nyilatkozta korábban a Hírnyolcnak Gondos Judit önkormányzati képviselő.


A Rákóczi téri csarnok megmentése helyett csendben nézik ahogy csődbe kormányozzák Karácsony emberei Budapest II. számú, 127 éves vásárcsarnokát.

Comments


Hírek

bottom of page