top of page
  • Szerző képeHír8 Extra

Kelemen Barnabás hegedűművész

Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás józsefvárosi hegedűművész.


Európai koncertkörútja utolsó állomásaihoz ért Kelemen Barnabás, aki hosszú évek óta Józsefvárosban él családjával. A Kossuth-díjas hegedűművész Alexander Lonquich zongoraművész és Nicolas Altsteadt csellóművész társaságában lép fel Rómában és Amszterdamban.



A decemberben kezdődött közös koncertsorozat az amszterdami Concertgebouw-ban zárul március 15-én. A Kossuth-díjas hegedűművész Trento, Vicenza, Milano és Groeningen után a római Santa Ceciliában Brahms három trióját játssza a kiváló művészekből álló nemzetközi formációban – közölték.


Mint írták: Kelemen Barnabás a római koncertet megelőzően Firenzében, a Scuola Musica Fiesoleban tart nemzetközi mesterkurzust, ahol 2021 óta rendszeresen tanít vendégprofesszorként.


„Alexander Lonquich és Nicolas Altstaedt hosszú évek óta kamarapartnereim, próbáink mindig magas hőfokon, nagy intenzitással zajlanak. Különlegesen érzékeny művészek, akik minden alkalommal maximális felkészültséggel lépnek a színpadra, ez pedig garancia arra, hogy a koncert katartikus zenei élmény legyen. Számos hanglemez őrzi közös zenélésünk lenyomatát, különösen szívesen emlékszem vissza a Grammy-díjat nyert Bartók Zongoraötös és a Dvorak Dumky Trió felvételeire” - írta Kelemen Barnabás, aki feleségével Kokas Katalinnal Józsefvárosban találta meg otthonát.

Comentários


Hírek

bottom of page