top of page
  • rudolfbanyai

Kecskeméti László: Kuktáskodom a feleségem mellett!

Kislánya és a családja a mindene Dr. Kecskeméti Lászlónak, aki most képviselőjelöltként indul az önkormányzati választáson. Napjait a körzetében tölti, hogy meghallgassa az ott élőket. Egy-egy ilyen nap után, nagyon jól esik neki, ha felesége finom étellel várja. A Hírnyolc olvasói, most egy fűszeres csirke ételt ismerhetnek meg, Lászlóék konyhájából - olvasható lapban.

- Rólam mindenki tudja, hogy inkább a kick-box-ban mozgok otthonosan, a konyhában maximum a feleségem mellett vállalom a kuktáskodást – mondta –. Szeretjük a magyaros ételeket, de nemcsak pörkölt kerül az asztalunkra, annál is inkább, mert a csirkét szeretjük a legjobban a húsok közül. A feleségem ezt a kedvemért is, minden formában készíti. Sülten, grillezve, főzve és a legizgalmasabb fűszerezéssel, köretekkel. Persze nem mindig eszünk húst, kedveljük az olaszos tésztákat zöldségekkel, és persze a sátoros ünnepeken a szokásokat mi is tartjuk, legyen szó karácsonyról vagy húsvétról. László boldog családban él, nemrég született meg gyönyörű kislánya, akiért él-hal. Amennyire csak lehet, igyekszik levenni a munkát felesége válláról, aki fiatal anyaként áll helyt, és igyekszik Amira mellett, Lászlónak is kedveskedni főztyével. A Hírnyolc olvasóinak a boldog kis család, az egyik top ételüket mutatja be.


Harcol az igazáért és a családjáért


A képviselőjelöltről az elmúlt időszakban több cikk is megjelent azzal kapcsolatban, hogy Pikó Andrásék egy kisbabával akarták a tél közepén az utcára tenni őket józsefvárosi szolgálati lakásukból.- Lehet itt bármilyen jogról beszélni, de arra nincs magyarázat, hogy feleségemet és újszülött kislányomat a szülőszobáról hazahozván, két nappal karácsony előtt kapok meg egy kilakoltatási végzést, ami annak volt köszönhető, hogy Pikó András a Covid-19 miatti vészhelyzeti rendelkezéseket meglovagolva, egyszemélyben döntött, hogy nem maradhatunk a lakásban – emlékeztetett László, aki azóta is harcol az igazáért és a családjáért. Ez számára különösen fontos, hiszen neki nem adatott meg az a kiegyensúlyozott kisgyerekkor, ami másoknak. Édesanyja már a szülőszobában lemondott róla, 4 éves koráig nevelőotthonban nőtt fel, utána örökbe fogadták, de nevelőanyja nemsokkal később meghalt. Onnantól kezdve nevelőapja gondoskodott róla, akit azóta is az édesapjának tekint és nagyon hálás neki.


„Örülnek, ha meglátogatom őket”


- Rengeteget köszönhetek az édesapámnak, hiszen annak ellenére, hogy hogyan indult az életem, igazán sok mindent elértem – mesélte László –. Gimnázium után a Pécsi Tudományegyetemen végeztem jogot, de részt vettem a Stockholmi Egyetem és a Brüsszeli Szabadegyetem képzésein, valamint az ELTE Állam és Jogtudományi Egyetemen adatvédelmi szakjogász vizsgát tettem. Az előző, fideszes kerületvezetés alatt az önkormányzatban dolgoztam vagyongazdálkodási igazgatóként, így teljes mértékben átlátom, hogyan működik egy önkormányzat. Azt is tudom, mennyivel többet lehetne tenni Józsefvárosért annál, amit Pikóék tesznek, akik csak a kormányra mutogatni tudnak.A képviselőjelölt a Zrínyi Miklós Kick-Box Akadémia vezetőjeként nap mint nap találkozik a gyerekekkel, a fiatalokkal és a szüleikkel, ismeri a mindennapjaikat. Most pedig reggeltől estig látogatja a körzetében élőket, mert személyesen szeretné hallani tőlük a problémáikat.- A parkolási díjakon mindannyian nagyon fel vannak háborodva és látják, hogy az elmúlt öt évben egy kapavágás nem volt ebben a körzetben – mondta –. Örülnek, hogy személyesen meglátogatom őket, mert mint mesélik, Pikó Andráshoz eddig nem tudtak bejutni, még a fogadóóráján sem. Úgy érzik, másodrangú állampolgárok lettek a kerületben a drogosok és a hajléktalanok után.


„A családi értékek a legfontosabbak”


- Számomra a családi értékek a legfontosabbak és az, hogy a gyerekeink biztonságban nőhessenek fel – mondta a politikus.

– Vissza kell állítani a polgárőrséget, a rendőri jelenlétet. Házasságkötési támogatással fogjuk segíteni a fiatalokat, az óvodákban, iskolákban és egyéb nevelési-oktatási intézményekben megszervezzük a rendszeres, nyitvatartási időn túli gyermekfelügyelet. Kifejezetten családosok számára új lakáspályázati-, és támogatási rendszert dolgozunk ki, minden gyermeknek biztosítjuk a kötelező tanszereket, hogy a beiskolázás ne okozzon problémát a szülőknek és tehetséggondozási programot indítunk a hátrányos helyzetű gyermekek részére. Emellett ezt a parkolási rendszert is azonnal megszüntetjük, és visszafizetjük a teljes összeget, amit Pikó-sarcként beszedett az önkormányzat.


Pikáns csirke rizzsel és salátával ahogyan a Lovassy László utcában készül


Bár László most minden este későn esik haza, a felesége igyekszik mindig finom falatokkal várni őt. Amikor náluk jártunk – nem meglepő módon finom sült csirkével készült.

A hozzávalók: 4 db csirkecomb, 1 db pritaminpaprika, 3 fej gomba, 1 fej lilahagyma, vaj, só, őrölt feketebors, bazsalikom, 2 ek citromlé, 1 ek méz.A combokat jól át kell mosni, megpucolni, majd mind a 2 oldalát megszórni sóval, borssal, bazsalikommal. Egy nagy, magas falú tepsibe 5 púpos teáskanál vajat teszünk, erre rászórjuk a lekarikázott lilahagyma felét, a leszeletelt gomba és a lekarikázott pritaminpaprika felét is. Ezután egyenletesen meglocsoljuk ketchuppal, majd szép egyenletesen ráfektetjük a combokat és a felaprított hozzávalók másik felét is. Ha ez megvan, a tetejét ketchuppal, 2 evőkanál citromlével és 1 evőkanál mézzel meglocsoljuk180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva fél óráig, majd a fóliát levéve pirulásig sütjük. Rizzsel és tetszőleges salátával tálaljuk.

תגובות


Hírek

bottom of page