top of page
  • rudolfbanyai

Kecskeméti László: Joggal követelnek biztonságot a lakók!

Drogosok keserítik meg a Baross utcában élők mindennapjait, még a biztonsági rács sem nyújtott védelmet legutóbb. Kecskeméti László Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt szerint, Pikóék közbiztonság terén is csúnyán levizsgáztak szakmailag - olvasható a Hírnyolc hetilapban.

„Berúgták a kaput, és az utána lévő biztonsági rács melletti üveges részt betörték, hogy hozzáférjenek az elektromos nyitógombhoz" – mesélte a Metropolnak a Baross utca 101/A-ban lakó Márton. Április 30-án hajnalban ugyanis ismét drogosok törtek be a társasházukba, mint mondta, ez már a sokadik eset az elmúlt években.A józsefvárosi társasház lakói gyakran maguk dobják ki a drogosokat a társasházból, akik 5-6 fős csoportokban járnak. Mint Márton mondta, a biztonsági rácsot is amiatt szereltették fel, hogy megakadályozzák őket a bejutásban.

–Ez sem volt elég, mert utána benyúltak a rácson, hogy a gombbal kinyissák azt belülről. Akkor arrébb szereltettük a gombot, de ezek szerint ez így is kevés volt, mert megint megoldották. Korábban az emeleteken lévő szemétledobókba is jártak, hogy ott lőjék be magukat, de télen a csövesek is behúzódtak oda, ott ettek, dohányoztak – mesélte a lakó, aki nehezményezi, hogy az önkormányzat vezetése semmit nem tett a biztonságuk érdekében.


Több százezres káruk van a lakóknak évente


Itt éves szinten több száz ezres káruk van a lakóknak a drogosok és hajléktalanok miatt. Ezt már Kecskeméti László fideszes képviselőjelölttől tudtuk meg, aki szerint sok kamera sem működik.

–Jelenleg az önkormányzatnak olyan városvezetése van Pikó András személyében, akinek rossz a kapcsolata a rendőrséggel. A térfigyelő kamerák katasztrofális állapotban vannak, 20-30 nem is működik. Rengeteg kamerát karban kellene tartani, de a baloldali vezetésű önkormányzat csak most írja ki a pályázatot erre. A Muzsikus Cigányok parkjánál évek óta könyörög a lakosság, hogy kamerázzák be a területet, és nem teszik meg.


Ellenben Pikó Andrásék kiraktak egy toitoi WC-t, és azt gondolják, ezzel meg van oldva minden. Milyen az, hogy a lakók veszélyeztetik a testi épségüket, mert az önkormányzat nem képes megfelelően támogatni a rendőrséget és megszervezni a társszervezeteket? Mert azt a jelenséget, amiről szó van és ami a lakosságot zavarja, a polgárőrséggel, a közterület-felügyelettel és egyéb önkormányzati rendészeti eszközökkel kell megállítani. A rendőrség tettenérés alkalmával, illetve drogelosztók esetében rajtaütéssel végzi a munkáját. Pikó Andrásnak az az elképzelése, hogy a rendőrség feladata a kapukat berúgó drogosok elzavarása, megállítása, az teljes mértékben szakmaiatlan – hangsúlyozta Kecskeméti László. A Fidesz–KDNP képviselőjelöltje szerint, nem csak ez a társasház van nehéz helyzetben, kerületszerte mindennaposak az ilyesfajta esetek. „Sára Botond korábbi rendpárti intézkedéseit azonnal vissza kell hozni, a társasház közterületein való életvitelszerű tartózkodást ismét be kell tiltani. Meg kell növelni a közterület-felügyelet létszámát és vissza kell hozni a polgárőrséget” – hangsúlyozta Kecskeméti.


Bejárnak az örömlányok is


Az egész környéket ellepték a drogosok, legalábbis három társasház (Baross 115., 117. és 119.) lakói panaszkodnak a zavaró alakok miatt. Gondos Judit, az érintett társasházak képviselője, fideszes önkormányzati képviselő panaszkodott arra a közelmúltban, hogy a társasházak takarítói és a gondnokok is naponta látják a társasházakba betörő alakok nyomait.


A balhék miatt rendszeresen kell a kapukat javítani, a folyosói mocsok miatt a már említett takarítás költsége is nőtt. Korábban a Mediaworks számolt be elsőként arról az utcában élő házaspárról, akik szerint drogosok, örömlányok és alkoholisták lepték el a társasházukat. G. Ildikó és L. János több mint egy évtizede élnek az egyik Baross utcai társasházban. Az ő lakásukba komoly próba bejutni – még a gyerekeiknek is –, amióta zűrös alakok törnek be a társasházba. Korábban egy fiatal férfi akarta elcsalni a 11 éves lányukat a lépcsőházban. „A lányommal együtt jött be a lépcsőházba! A lányom hívta a liftet, mire a srác megfogta a vállát és kérte, hogy menjen fel vele gyalog. Hál’ istennek a lányom gyorsan lerázta és beszállt a liftbe… Anyukájával elindultak lefelé gyalog, de addigra a srác már sehol sem volt” – mesélte korábban János. A folyosóikon drogoznak, szemetelnek, nem ritka az sem, hogy a 10. emeleten örömlányok kényeztetik kuncsaftjaikat. Matracot vittek fel oda az örömlányok, és ott szexelnek reggel, este és hajnalban! – árulta el dühösen korábban az apa.

Commentaires


Hírek

bottom of page