top of page
  • vsomorjai

Karácsony nagy összeborulásra készül a Tiszával és a Kutyapárttal

Körvonalazódik, kivel tervez együttműködni szorosabban a következő ötéves ciklusban a fővárosban Karácsony Gergely. A főpolgármester a TISZA Párt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az általa vezetett lista (Párbeszéd/Zöldek–Demokratikus Koalíció–MSZP) lazább kötelékének megteremtésében bízik - írja a Blikk.


Karácsony Gergely szándékairól, a közgyűlésben mandátumot kapott pártokkal való kapcsolatáról a 24.hu-nak nyilatkozott azt követően, hogy augusztus 1-jén „informális találkozót” tartott a tízfős frakciót alkotó TISZA Párt elnökével, Magyar Péterrel:


„Az egy kérdés, hogy Vitézy Dávidot hova soroljuk, azt a háromfős frakciót, amit ő vezet, de nyilván a TISZA Párt, a Kutyák és az általam vezetett lista képviselői azok, akikkel ki kell tudni alakítani az együttműködést.”

A főpolgármesternek a Fővárosi Közgyűlésben nagyon fontos, hogy koalícióra léphessen, mivel a Párbeszéd–Zöldek–DK–MSZP a hat mandátumával csak a harmadik helyen áll, a Fidesz (10 mandátum) és a TISZA Párt (10 mandátum) mögött. A 33 tagú közgyűlésben tehát szüksége van még egy pártra, hogy meglegyen a stabil többsége, noha a főpolgármester is tagja a közgyűlésnek - emlékeztet a cikk.


A Karácsony–Magyar-találkozóról egyelőre nem sok információ ismert, Pikó András, a VIII. kerület polgármestere szerint „lehetett volna egy kicsit biztosabb az ember, hogyha tudnánk, hogy miben maradtak Magyar Péterrel most legutóbb, de arról nem kaptunk semmilyen információt. Egyelőre az eddigi megnyilvánulások alapján szerintem ez egy patthelyzet, egy olyan politikai patthelyzet, amiben nincsen megoldás”.


A főpolgármester szerint nem segíti a tárgyalás folyamatát az, ha a nyilvánosságon keresztül üzengetnek egymásnak, magukkal a tárgyalásokkal kapcsolatban ellenben „nagyon optimista”, és szerinte „eredményesek lesznek”.


A további részletekről IDE KATTINTVA a Blikk honlapján olvashatnak.

Comments


Hírek

bottom of page