top of page
  • rudolfbanyai

Karácsony Gergely öt év után rájött, hogy pártkatonák helyett szakértői városvezetésre van szükség

Miután elfogyott mögüle a baloldali többség és ezáltal a levegő is, Karácsony Gergely bejelentette: a következő ciklusban átlátható, szakmai alapon működő önkormányzatot építene. Magyar Péter ezután rúgott egy nagyot a főpolgármesterbe: „ha jól értem eddig elég volt a párttagkönyv a szakmaiság helyett…”  

Karácsony Gergely rájött, ha működőképes várost akar, mindenképpen be kell áldoznia a pozíciókba helyezett baloldali káderekből néhányat, ezért látványos megújulást hirdetett: kevesebb pozíció, több szakmaiság, több átláthatóság címmel.



Ennek értelmében csökkentené a cégek igazgatósági pozícióinak kétharmadát és nyílt pályázatokon választaná ki a cégvezetőket.

„Csak olyanok jelentkezhetnek, akik rendelkeznek a szükséges végzettséggel és tapasztalattal – párttagkönyvet viszont senkitől nem kérünk.”

– írta Karácsony Gergely. Emiatt joggal felmerül a kérdés, hogy eddig 5 éven keresztül elég volt havernak lenni egy-egy zsíros pozíció megszerzéséhez a fővárosban. Így gondolhatja ezt Magyar Péter, akinek a pártja a Fideszhez hasonlóan 10 mandátumot szerzett a Fővárosi Közgyűlésben.


A Tisza vezetője kommentben esett neki Karácsony Gergelynek

„Tehát ha jól értem, eddig elég volt a párttagkönyv a szakmaiság helyett és nyílt pályázat, valamint a takarékos működés sem volt előírás. Ön egyébként a mostani bejelentését és a pályázati kiírást is a fővárosi frakciók nélkül tette meg, viszont már napokkal korábban értesítette a DK-MSZP frakciót, hogy készüljenek és az embereik pályázzanak. És ha jól értem, továbbra is ön akar egy személyben javaslatot tenni a kinevezendő vezetők személyére.”

– fogalmazott Magyar Péter, aki világossá tette, hogy ehhez az eljáráshoz nem fognak asszisztálni.


Máris kútba esett Karácsony terve, hogy Magyar Péterékkel szerez többséget a főváros vezetéséhez?


Karácsony komoly pácba került június 9-én, amikor kiderült, hogy nem lesz már mögötte kényelmes támogatói többség. Hogy feloldja ezt a problémát egyeztetésbe kezdett Magyar Péterrel, ám most úgy tűnik nem sikerült felhőtlen barátságot építenie a két politikusnak.


Mandátumok a Fővárosi Közgyűlésben


Fidesz-KDNP - 10 mandátum

Tisza - 10 mandátum

DK-MSZP-Párbeszéd - 7 mandátum

Vitézy Dáviddal Budapestért - LMP - 3 mandátum

Magyar Kétfarkú Kutyapárt - 3 mandátum

Comments


Hírek

bottom of page