top of page
  • rudolfbanyai

Karácsony Gergely és Pikó András is az autósok sanyargatásán munkálkodik

Hiába próbálja tagadni Karácsony, újabb bizonyíték van arra, hogy kitiltanák az autókat Budapestről. Folyamatosan drágítani és szűkíteni akarják az autósok területét – írta a Facebookon Szentkirályi Alexandra. Ugyanez történik Józsefárosban is Pikó vezényletével: felforgatják a forgalmi rendet, parkolási sarcot vezetnek be, miközben csökkentik a parkolóhelyek számát.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a videóban arról beszél, hogy tovább gyűrűzik Karácsony budapesti autókitiltási botránya. Szentkirályi Alexandra hozzátette: a főpolgármester közeli kollégája, Ámon Ada, aki a klímaügynökséget vezeti, már korábban is arról beszélt, hogy megtiltaná a 10 évnél idősebb autók használatát a városban.


"Ezen dolgoztak titokban, és közben le is akarták tagadni, de lebuktak" - jelentette ki Szentkirályi Alexandra. A videóban bejátsszák Ámon Ada nyilatkozatát, amiben arról beszél: ezt a kérdést csak úgy tudják majd kezelni, ha az autós közlekedés terepét, a területét folyamatosan szűkítik, illetve drágítják.

"A főpolgármester sajnálta a pénzt P+R parkolókra, de most elvenné az emberek pénzét. Felháborító, ilyen döntést nem lehet a budapestiek feje felett meghozni" – jelentette ki Szentkirályi Alexandra, aki azzal zárta videóját, hogy „Változást Budapesten!”  



Az autósüldözés Pikó Andrásnak és csapatának is lételeme. Minden eszközt bevetnek a gépkocsitulajdonosokkal szemben. Bevezették a főváros legdrágább, helyi lakosoknak szóló parkolását, így több tízezer forintot kell fizetniük a józsefvárosiaknak ugyanazért, ami a legtöbb kerületben ingyenes, vagy csak egy jelképes összegért biztosítanak, azaz a házuk előtti parkolásért. A hírek szerint pedig ezt tovább növelnék. Egy kiszivárgott terv szerint akár 150 ezer is lehet majd az első autó után fizetendő éves parkolási díj. Mindezek mellet folyamatosan szűkítik a parkolási lehetőségeket, többszáz parkolóhelyet számoltak már fel az elmúlt években.

Comentários


Hírek

bottom of page