top of page
  • rudolfbanyai

Karácsony az árvíz alatti BKK-ingyenességről: "Persze, meg még adjunk mindenkinek egy lángost?"

Még a hét elején vetette fel Szentkirályi Alexandra, hogy az árvíz idejére ingyenessé kellene tenni a fővárosi közösségi közlekedést, mivel sok fontos útvonalat – többek között a rakpartokat is – le kellett zárni a magas vízállás miatt. Karácsony Gergely erre ironikusan úgy reagált: "Persze, meg még adjunk mindenkinek egy lángost?"


Szentkirályi Alexandra azzal érvelt: az árvíz miatt lezárták a rakpartokat, ami megnehezíti az autósközlekedést. Szerinte a torlódásokat a közösségi közlekedés ideiglenes ingyenessé tételével lehetne csökkenteni.

Kérjük Karácsony Gergely főpolgármestert, tegye lehetővé, hogy a BKK járatait mindenki ingyenesen használhassa a rakpart lezárása idejére, ezzel ösztönözve az autósokat, hogy a közösségi közlekedést válasszák.

– írta a közösségi oldalán a Fidesz budapesti politikusa.


Karácsony Gergely sokáig nem reagált a felvetésre, ám csütörtökön megtörte a csendet. Az ATV műsorában azt mondta: "Persze, meg még adjunk mindenkinek egy lángost?"


A magát zöldnek beállító főpolgármester rendszeresen hangot ad az autósokkal szemben ellenszenvének. A kocsival közlekedők életét esztelen módon felfestett biciklisávokkal, karókkal és parkolási sarcokkal keseríti meg. Ugyanakkor jelen esetben, amikor tenni lehetne a közösségi közlekedésre való átállás könnyítéséért, nem tesz semmit. Helyette ironizál.

Comentários


Hírek

bottom of page