top of page
  • vsomorjai

Karácsonyék Iványi segítségére sietnének

A Fővárosi Önkormányzat nyitott arra, hogy biztosítsa a MET intézményeinek fenntartását, mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes az RTL Híradónak.

(Kiss Ambrus; fotó: bennfentes.net)


A Telex ügyben írt cikkében az olvasható, hogy a politikus magyarázata szerint ez azt jelentené, hogy nem csak a személyi költségeket, hanem az ellátást is biztosítanák az Iványi Gábor vezetése alatt álló egyháztól átvett intézményekben. Erre a Fővárosi Kormányhivatal pár nappal ezelőtt indított vizsgálata miatt lehet szükség, aminek eredményeként a kormányhivatal kötelezheti a józsefvárosi és fővárosi önkormányzatot a MET intézményeinek átvételére.


Budapest Főváros Kormányhivatala pár napja indított vizsgálatot a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) intézményei ellen. A hivatal a közlemény szerint a kormányhivatal az óvodások és az ellátottak érdekében kezdett vizsgálódni, mivel a közműszolgáltató értesítése alapján

a MET, mint fenntartó huzamosabb ideje nem fizeti a számláit, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelzése szerint pedig jelentős köztartozást halmozott fel.

A további részletekről a Telexen olvashatnak.

Comments


Hírek

bottom of page